Fanii locali au invadat terenul la meciul Nisa - OM. Echipa din Marseille a pierdut la „masa verde”!

Ultima actualizare:

    Fanii din Nisa au aruncat cu obiecte pe teren și au fost provocați de jucătorii lui OMFoto: Profimedia
Fanii din Nisa au aruncat cu obiecte pe teren și au fost provocați de jucătorii lui OMFoto: Profimedia

Programat în etapa cu numărul 3 din Ligue 1, meciul din OGC Nice și Olympique Marseille a fost scena unor incidente mai rar văzute pe terenurile de fotbal în ultimul timp. Cu un sfert de oră înainte de fluierul final, fanii formației gazdă au pătruns pe teren, iar meciul a fost întrerupt. Cum a refuzat să reia partida, OM a pierdut la „masa verde” (0-3)!

În minutul 77, suporterii locali au aruncat cu diverse obiecte către Dimitri Payet, component al echipei vizitatoare. Lovit în spate, jucătorul a reacţionat aruncând o sticlă în tribună. Alţi jucători ai lui OM l-au înconjurat pe Payet, iar unii, precum Alvaro, au început să se certe cu spectatorii. Ceea ce a aprins și mai mult spiritele. Provocați, zeci de suporteri din Nisa au invadat terenul, unii dintre ei trecând de cordonul de oameni de ordine care a încercat să-i oprească. Furioși, fanii n-au ținut cont nici de îndemnurile jucătorilor formației gazdă, nici de ale oficialilor lui OGC Nice, care au încercat să-i potolească. Arbitrul Bastien a decis întreruperea partidei, iar jucătorii au plecat la vestiare. În momentul opririi jocului, Nice conducea cu 1-0 prin golul înscris de Dolberg, în minutul 49. Pe lângă Payet, alți jucători ai lui OM, precum Mattéo Guendouzi și Luan Peres, au fost loviți la gât de spectatori. De partea cealaltă, conducerea lui Nice a susţinut, conform RMC, că jucătorii Jean-Claire Todibo şi Justin Kluivert au fost agresaţi fizic de personalul de securitate al echipei din Marsilia.

Echipa din Marsilia n-a acceptat să reia partida

Olympique Marseille intenţionează să întreprindă acţiuni în justiţie pentru a revoca decizia Ligii franceze de Fotbal Profesionist (LFP) de a acorda echipei Nice victoria la masa verde, cu 3-0, în meciul din Ligue 1, oprit definitiv. Antrenorul lui OM, Jorge Sampaoli, a insistat ca jucătorii săi să nu se întoarcă pe teren, decizia sa fiind susţinută și de preşedintele clubului din Marsilia, Pablo Longoria. Meciul urma a fi reluat, însă OM a refuzat să revină pe teren, oficialii temându-se pentru securitatea jucătorilor, ceea ce a determinat LFP să declare finalul întâlnirii şi victoria echipei Nice, la masa verde, cu 3-0. "Liga a decis să se reia meciul. Noi am decis, pentru siguranţa jucătorilor noştri, care au fost atacaţi, să nu reluăm meciul. Este deja a doua oară. Am experimentat acest lucru la Montpellier. Ceea ce s-a întâmplat astăzi este total inacceptabil. Trebuie să creăm un precedent pentru fotbalul francez, luând poziţie. Arbitrul a fost de acord cu noi. Ne-a confirmat că securitatea nu era asigurată. El nu a vrut să reia jocul. Dar LFP, pentru o chestiune de ordine publică, a vrut să se reia. Acesta este motivul pentru care am decis să nu reluăm şi să ne întoarcem la Marsilia în această seară", a declarat Longoria.Alte rezultate înregistrate în etapa cu numărul 3 din Ligue 1: Brest - PSG 2-4, Monaco - Lens 0-2, Saint-Etienne - Lille 1-1, Lyon - Clermont Foot 3-3, Bordeaux - Angers 1-1, Metz - Reims 1-1, Montpellier - Lorient 3-1, Strasbourg - Troyes 1-1 și Rennes – Nantes 1-0. Lider este PSG, cu 9 puncte, urmat de Angers (7p), Clermont (7p), Lens (5p) și Rennes (5p). Nice se află pe 6, iar Marseille pe 8, ambele având câte 4 puncte. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net