Până la obișnuita paradă a campionilor, fanii lui FC Liverpool n-au stat pe gânduri și au sărbătorit câștigarea titlului pe străzile din oraș, joi și vineri seara. S-au produs incidente cu poliția, iar acum echipa riscă să nu mai joace pe „Anfield Road”.


În contextul în care în Regatul Unit al Marii Britaniei și Irlandei de Nord doar se discută despre redeschiderea pub-urilor, iar meciurile de fotbal se dispută cu porțile închise, mii de oameni s-au adunat lângă stadionul „Anfield”, ignorând orice regulă de distanțare fizică, precum și portul măștii sau a mănușilor... În schimb, s-au folosit torțe, fumigene, artificii și petarde. Din belșug. Și aceasta deși clubul englez a încercat să-și potolească admiratorii. ”Mulți au ales să ignore sfaturile în materie de distanțare socială și riscă securitatea publică. Orașul nostru e în criză sanitară și acest comportament e total inacceptabil. Pericolul unui al doilea val există și noi trebuie să lucrăm împreună pentru a ne asigura că nu vom irosi tot ceea ce am realizat în timpul izolării”, s-a spus într-un comunicat, adăugându-se că se pregătește o paradă, însă aceasta se va desfășura „atunci când toată lumea se va putea reuni pentru a sărbători. Până atunci, securitatea orașului nostru, a locuitorilor noștri rămâne prioritatea numărul 1”.
În ciuda acestor apeluri, fanii au continuat să se strângă la Pier Head, pe malurile fluviului Mersey. În urma unor confruntări cu poliția locală, 15 persoane au fost reținute. Alți 3 fani sunt în stare gravă la spital, iar 24 au avut nevoie de îngrijiri medicale. De asemenea, un bărbat de 19 ani a fost arestat sub suspiciunea că a provocat incendiul de la clădirea Liver Building, despre care se crede că a pornit de un foc de materiale pirotehnice. Incendiul a provocat daune în valoare de cel puţin 10.000 de lire sterline. În acest context, FC Liverpool ar putea disputa ultimele trei meciuri de acasă pe un teren neutru. 

 
 
Loading...