Fanii polonezi au luat cu asalt terasele

Ultima actualizare:

    Suporterii polonezilor  au încins atmosfera  înaintea meciului  în Centrul Vechi
Suporterii polonezilor au încins atmosfera înaintea meciului în Centrul Vechi

În jur de 3.500 de fani polonezi au venit la Bucureşti pentru a asista la meciul cu România din preliminariile CM 2018. Majoritatea s-au distrat, unii chiar au dansat pe acordurile unor melodii interpretate de un “artist” local la acordeon, dar au existat şi incidente minore.

Patronii teraselor din centrul oraşului au avut o zi profitabilă. Sute de polonezi, împărţiţi în grupuri, au ales

să-şi petreacă timpul în zonă. Au “curs” litri de bere şi în scurt timp cu toţii au devenit foarte veseli. Au intonat imnul, au cântat despre naţională şi i-au strigat minute în şir numele liderului echipei, Robert Lewandowski. Un puşti “dotat” cu un acordeon s-a “lipit” de un grup de petrecăreţi şi le-a interpretat acestora melodii celebre. Piesa tradiţională rusească Kalinka i-a adus cel mai mult succes şi fanii încinşi într-o horă au început să-i facă dedicaţii în bani. “Unul mi-a dat zece euro, altul zece lei, unii încă vreo 60 de lei”, a spus copilul, mulţumit de “captura” făcută în câteva minute.

Au stat în cârciumi câteva ore

simeon stalpnicul png

“Ne simţim bine aici şi oricum o să batem. Credem că va fi 2-1 pentru noi, iar Lewandowski va marca. Dar noi să ştiţi că suntem o echipă, avem 11 jucători foarte buni şi suntem mândri de ei”, a fost mesajul lor, cu doar câteva ore înaintea partidei. Printre cei veniţi pentru meci s-au aflat şi familii cu minori care au explicat că vor petrece weekendul în România pentru a descoperi Bucureştiul. Pe străduţele din Centrul Vechi s-au aflat şi membri din partea dură a galeriei, recunoscuţi lejer după ţinuta sport, capetele rase şi ochelarii de soare, dar aceştia s-au retras într-un bar, departe de privirile indiscrete. Oricum, zona era împânzită de forţe de ordine, iar cei de la Jandarmerie le-au împărţit fanilor aflaţi la terase pliante scrise în limba poloneză în care se explica traseul din centru către Arena Naţională, dar şi regulile de conduită atât în afară, cât şi în incinta stadionului. Mesajul a fost primit cu zâmbetul pe buze şi unii dintre suporteri au ţinut să-şi facă poze cu poliţiştii.

simeon stalpnicul png

Jandarmii au aplanat conflictele

simeon stalpnicul png

Mai mulţi fani polonezi au reperat într-un local un grup rival, au pătruns în incintă şi s-a iscat o bătaie generală în care s-au folosit mese şi scaune pe post de arme. Poliţiştii au intervenit în forţă şi-n doar câteva minute totul a fost aplanat. Şase dintre ultraşi au fost duşi la Secţia 14 şi cel puţin unul a avut nevoie de îngrijiri medicale.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net