Sâmbătă, 16 februarie, au avut loc funeraliile fostului fotbalist de origine argentiniană, Emiliano Sala, care s-a stins în urma unui tragic accident aviatic. Înmormântarea s- desfăşurat în localitatea Progreso, aflată la aproximativ 500 de kilometri de capitala ţării. În mica localitate, Sala şi-a trpit adolescenţa şi a păşit pentru prima dată pe un teren de fotbal.


Fostul fotbalist a murit în noaptea de 21 ianuarie, atunci când aeronava în care se afla s-a prăbuşit pe fundul Canalului Mânecii. Se îmbarcase în avion, după ce se despărţise de oraşul francez Nantes, colo unde jucase cinci ani alături de Ciprian Tătăruşanu. Avionul ar fi trebuit să îl poarte în Marea Britanie, căci Emilliano semnase un contract cu Cardiff City. Din nefericire, argentinanul nu a mai apucat să joace pentru echipa britanică, căci destinul i-a fost curmat brusc.

image-1024x576.jpg

Fanii din întreaga lume au fost îndureraţi de moartea fotbalistului
Foto: Gettyimages

Colegi, foşti colegi şi fani au contribuit la strângerea de fonduri necesare pentru căutările fostului fotbalist, solidaritatea de care au dat dovadă fiind una cu adevărat impresionantă. Sora lui Emiliano a fost devastată de vestea pierderii fratelui său şi a scris un mesaj emoţionant pe pagina unui cont personal al unei reţele de socializare, prin care şi-a manifestat iubirea pe care i-a purtat-o fratelui său. "Sufletul tău va străluci în sufletul meu pentru totdeauna, luminând astfel existenţa mea. Te iubesc, Tito", a scris Romina Sala.

emiliano-sala-tributul-fanilor-din-cardiff.jpg

Fanii echipei Cardiff i-au adus un omagiu fostului fotbalist argentinian
Foto:GettyImages

Sâmbătă, 17 ianuarie, zeci de persoane au asistat la funeraliile jucătorului. În faţa clubului San Martin din Progreso, acolo unde el a fost incinerat potrivit dorinţei sale, a fost afişat un panou imens pe care era scris un mesaj al celor care deplâng moartea prematură a lui Sala: “Emi, niciodată nu vei fi singur”.

Fundaşul central Nicolas Pallois şi Loic Morin, secretarul general al clubului FC Nantes, au fost cei care au reprezentat clubul francez la funeraliile lui Emiliano Sala. 

image-1024x576.jpg

Acesta este locul în care Emiliano Sala îşi va dormi somnul de veci
Foto: Twitter

În seara de 21 ianuarie, Emiliano Sala se afla la bordul unui avion Piper Malibu. El călătorea de la Nantes la Cardiff City. Ajunsă în zona canalului Mânecii aeronava a dispărut de pe radare și n-a mai ajuns la destinație. După mai bine de două săptămâni de căutare avionul a fost descoperit la o adâncime de 67 de metri. 

 

 

 
 
Loading...