Fără "arabul" Grigore nu se poate!

Ultima actualizare:

    Dragoş Grigore  a jucat în toate  meciurile naţionalei  la Euro
Dragoş Grigore a jucat în toate meciurile naţionalei la Euro

Toţi selecţionerii României ne-au împuiat capul cu principiile lor în ceea ce priveşte convocările, dar la un jucător anume acestea nu s-au aplicat niciodată. Dragoş Grigore este pata de exotism din rândul tricolorilor, preferat înaintea unora cu rezultate mai bune şi proveniţi dintr-un fotbal superior. Iar Click! a încercat să-i afle secretul!

Transferul în Asia închide de obicei poarta naţionalei pentru orice jucător, oricum s-ar numi el. Sunt cunoscute cazurile lui Constantin Budescu, Claudiu Keşeru şi chiar Lucian Sânmărtean, care n-au mai fost de bază după ce au mers să joace departe de ochii selecţionerilor. Dragoş Grigore a spart însă acest embargou şi, pe furiş, a adunat deja 23 de selecţii. Fundaşul central nu doar că a fost chemat la lot, deşi juca la o echipă de mijlocul clasamentului în Qatar, dar a devenit şi titular incontestabil în centrul apărării, lângă Chiricheş. Asta deşi pe bancă erau Cosmin Moţi, campion pe bandă rulantă în Bulgaria şi prezenţă constantă în Liga Campionilor, sau Valerică Găman, de asemenea „Rege” în România cu Astra.

«Viaţa la Doha e plictisitoare»

„Şi eu am fost puţin surprins de acest lucru, dar înseamnă că am meritat. Fiecare antrenament din Qatar îl fac cu gândul la naţională. M-am temut puţin că se vor schimba lucrurile cu venirea domnului Daum, dar mă bucur că m-am înşelat. Voi face totul să răsplătesc încrederea pusă în mine”, a declarat Grigore, care şi mâine, cu Muntenegru, va juca titular, deşi n-are nici un meci în picioare, campionatul din Qatar fiind încă în pauză. Jucătorul în vârstă de 29 de ani ne-a spus şi cum a ajuns să joace în ţările arabe, deşi n-a fost planul lui iniţial. „Cine ar pleca de la Toulouse, din Ligue 1, să joace în Golf? Antrenorul din Franţa mi-a transmis însă că nu se mai bazează pe mine şi singura ofertă concretă era de la  Al Sailiya. Simplu”, a dezvăluit Grigore. Acesta ne-a spus şi ce e aşa de greu în Deşert de nu rezistă românii prea mult timp acolo. „Căldura te omoară. Te antrenezi şi joci pe caniculă continuă. Dacă nu te adaptezi la asta, n-ai nici o şansă. Şi mie mi-a fost greu la început, dar acum sunt bine. Mi-am prelungit contractul cu încă un an şi sunt bucuros. În plus, trebuie să ai şi noroc. Nu ştiu ce au păţit Keşeru sau Sânmărtean cu antrenorii, care la arabi se schimbă des şi fiecare vine cu preferaţii lui. Eu am avut noroc că l-am avut tot timpul pe Trabelsi, care m-a şi dorit, şi n-am probleme”, a spus Grigore, care speră să-i meargă aşa în continuare, deşi viaţa din Qatar nu e prea antrenantă. „Toate echipele stau în Doha şi joacă pe lângă capitală. E cam plictisitor, mai ales când nu sunt soţia şi copilul cu mine, dar n-am ce face. Dimineaţa iau micul dejun, apoi ceva sală, după-amiază antrenament şi apoi odihnă. Altceva nu prea ai ce să faci”, a încheiat fotbalistul, are a fost intregalist în ultimele cinci partide ale naţionalei României.

Vrea să se retragă de la Dinamo 

Dragoş Grigore spune că e în permanent în contact cu fotbalul din Liga 1 şi urmăreşte mai ales meciurile echipei care l-a consacrat. „Nu pot să uit că Dinamo m-a dat fotbalului mare. Mă uit la toate meciurile lor şi sunt bucuros că le merge bine. Ţin legătura cu mai mulţi oameni din club. Visul meu e să mă retrag din Ştefan cel Mare. Să vedem dacă va fi posibil”, a declarat Grigore, ajuns în „Groapă” de la CFR Timişoara, în 2008.

«Scandalurile ne-au distrus la Euro 2016»

Prezenţa la turneul final din Franţa, unde a jucat toate minutele, a fost un vis împlinit pentru Grigore, dar urmat de un dezastru. Fundaşul are propria explicaţie pentru asta. „La noi sunt tot timpul discuţii. Dacă batem, a jucat adversarul slab. Dacă ne calificăm, a fost grupa uşoară şi am făcut-o şi aşa cu emoţii! Dacă pierdem, e vai şi-amar. La Euro ne-au nenorocit aceste comentarii şi critici pe care le primeam zilnic în cantonament şi care au stricat atmosfera. Dacă reuşeam să ne detaşăm, ieşeam din grupe sigur. Din păcate, n-am putut. Sper să fie altfel la Mondialul din 2018”, glumeşte Grigore.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net