Nu doar preliminariile din Europa au ars la intensitate maximă în această perioadă, în America de Sud dându-se bătălii groaznice pentru calificarea la turneul final din Rusia. Şi aici surprizele curg, iar Argentina e pe cale s-o producă pe cea mai mare.


Fără Lionel Messi, accidentat încă, Argentina a jucat două meciuri aparent uşoare în ultima săptămână. N-a reuşit să câştige nici măcar unul singur, şi cu un punct din şase a căzut sub Brazilia, Uruguay, Ecuador şi Columbia.

 

Primul joc a fost în Peru, unde Higuain şi compania au reuşit doar un 2-2 modest. Celălalt a fost marţi spre miercuri, la Cordoba, unde a pierdut surprinzător cu Paraguay, scor 0-1. Oaspeţii au marcat prin Gonzalez, atacantul lui Dinamo Kiev, iar Kun Aguero a ratat un penalty în minutul 47, care o putea aduce în meci pe Argentina. Astfel, fără victorie în ultimele trei jocuri, Argentina a căzut până pe cinci în seria sud-americană, loc de baraj cu Oceania în acest moment, dar viitorul nu sună deloc bine. Paraguay e la doar un punct în spate, iar Chile, trupa lui Vidal şi Alexis Sanchez, la două, iar pentru argentinieni urmează trei meciuri de foc. Primul va fi în Brazilia, pe 11 noimebrie, al doilea acasă, cu Columbia lui Falcao şi Bacca, cinci zile mai târziu, iar în martie 2017 tot acasă, cu campioana Americii, Chile. Dacă nu va ieşi bine din acest foc, Argentina poate rata Mondialul din Rusia, fapt care ar însemna una dintre cele mai mari surprize din istoria preliminariilor Americii de Sud.

Loading...