”Faraonul” Louis Munteanu a stabilit un nou record în Liga 1

Ultima actualizare:

    Louis Munteanu, primul jucător născut în 2002 care a marcat în Liga 1FOTO: Sportpictures.eu
Louis Munteanu, primul jucător născut în 2002 care a marcat în Liga 1FOTO: Sportpictures.eu

Partida Viitorul – Chindia Târgoviște, care a deschis cea de-a doua etapă a returului Ligii 1, va intra în istoria competiției nu neapărat prin prisma rezultatului – 3-0 pentru constănțeni – ci prin ultimul gol al meciului.

Introdus pe teren în minutul 56, în locul lui Matei, Louis Munteanu a devenit eroul meciului, după ce a reușit să marcheze în minutul 90+3, primul lui gol din prima divizie. Acesta nu doar că a fost spectaculos – un șut la vinclu de la 16 m -, dar va rămâne și în istorie, deoarece Louis Munteanu este primul jucător născut în 2002 care marchează în Liga 1.

La finalul partidei, Gică Hagi a recunocut că a fost atât de impresionat în ultimul timp de puștiul de doar 17 ani încât nu avea cum să îl mai lase la juniori, acolo unde cucerise deja două titluri de campion national, și unde obținuse mai multe premii individuale. Tot Hagi i-a dat și un supranume care cu siguranță va rămâne porecla adolescentului: ”Faraonul”. Așa că, acum, la Viitorul avem un Rege și un Faraon.

"Louis Munteanu a meritat golul, la juniori a dat o mulţime de goluri şi nu mai avea ce să facă pe acolo, pentru că deja era un pic faraon acolo şi atunci am fost obligat să îl aduc la echipa mare, să simtă, să vadă fotbalul mai puternic, să îl facă pe el să devină mai bun, să se antreneze, să sufere, să vadă cum e la seniori, dar are calitate multă. Calitatea numărul unu a lui este că nu are teamă, are demarcare şi execuţii foarte bune cu ambele picioare, e un nouar clasic, e foarte bun”, a spus Hagi despre cel pe care, așa cum a recunoscut, nu s-ar fi sfiit să îl introducă pe teren chiar titular.

Explozia tânărului jucător fusese anticipată în vară și de Gică Popescu. Conform gsp.ro, ”baciul” declara într-o conferință de presă: ”Credeți că el se mai poate antrena cu juniori? Acum a dat 10-15 goluri, la fel și la națională. Chiar dacă e născut în 2002, vine la echipa mare și se luptă cu ceilalți. El e primul pe care-l vom promova. A arătat că merită să fie în lotul echipei mari”, spunea Gică Popescu în luna iunie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net