FC Dinamo, în cădere liberă. Bucureștenii au pierdut (0-1) la Iași, cu ultima clasată

Ultima actualizare:

    Jucătorii lui Poli Iași și FC Dinamo s-au înfruntat pe un teren foarte greuFoto: sportpictures.eu
Jucătorii lui Poli Iași și FC Dinamo s-au înfruntat pe un teren foarte greuFoto: sportpictures.eu

Revenirea lui Gheorghe Mulțescu ca antrenor principal n-a produs acel „șoc” așteptat de toată lumea. FC Dinamo a avut o nouă evoluție palidă, fiind depășită de o formație care primise 61 de goluri în 26 de meciuri!

Firește că înfrângerea nu i-a căzut deloc bine celui poreclit „SMURD” tocmai fiindcă s-a  specializat în salvarea de la retrogradare a unor formații din campionatul României. Fostul mijlocaș a făcut la cald o primă radiografie a evoluției echipei sale: “Meciul l-am pierdut în prima repriză, când am avut 4-5 oportunităţi. Am fost la cârma jocului. Lucrurile n-au mers nici în repriza a doua mai bine.  A fost chiar mai rău şi nu am mai avut ocazii ca în prima. Marea majoritate a jucătorilor au greşit. La gol a fost o greşeală de curtea şcolii. E foarte greu, am avut 5-6 jucători de bază lipsă, accidentaţi. Pauza e foarte binevenită. Trebuie recuperaţi jucătorii accidentaţi. Situaţia este foarte grea”, a declarat Mulţescu pentru posturile TV care transmit Liga I.

„La gol s-a greșit ca-n curtea școlii”

Și mai aspru în declarații, cu sine, dar și cu formația lui, a fost dinamovistul Vlad Achim: „În seara aceasta obiectivul nostru a devenit salvarea de la retrogradare. Şi pe acesta ne va fi greu să îl realizăm. O indisciplină în teren cum n-am mai întâlnit niciodată! Am jucat şi la Ceahlăul. Știam că clubul falimentează, şi nu am văzut aşa ceva. La ora asta, indisciplina din teren întrece orice limită. Aşa ceva nu se poate! Noi, dacă nu ne revenim, nu putem să batem absolut pe nimeni”, a spus Achim, care a adăugat: „Domnul Mulțescu a încercat să găsească un sistem de joc în care să avem superioritate mai ales în zona de mijloc. Am avut două-trei perioade mai bune în joc, dar apoi am dat în spate. Indisciplina de la acel corner s-a văzut, plus contraatacul la care ne-au dat gol. După, n-am mai reușit nimic”. 

Mult mai zâmbitor a fost tehnicianul echipei Poli Iaşi, Nicolo Napoli: “A fost un meci muncit, în care am jucat bine. Important e că am câştigat cele trei puncte. Aveam nevoie de ele în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Acum mai avem mult de lucru, dar încercăm. Băieţii au acum două zile libere. Le merită, iar apoi vom vedea ce vom face. Îi felicit pe băieţi, au făcut un meci foarte bun”, a concluzionat tehnicianul italian.

Pe de altă parte, FC Dinamo a anunţat că mijlocaşul Ionuţ Şerban a suferit o intervenţie chirurgicală la Spitalul Acibadem Altunizade. "Reconstrucţia artroscopică a ligamentului încrucişat la genunchiul stâng a fost efectuată de Prof. Dr. Barış Kocaoğlu, de la Universitatea Acibadem, Departamentul Ortopedie. În urma operaţiei, care a decurs cu succes, Prof. Dr. Barış Kocaoğlu a declarat că jucătorul dinamovist va fi supus fizioterapiei şi este de aşteptat să revină peste 6 luni pe terenul de fotbal", se arată într-un comunicat al Acibadem. Venit la clubul bucureștean în 2013, Ionuţ Şerban a bifat 65 de jocuri şi un gol în Liga 1 pentru Dinamo. A mai jucat, în tricoul alb-roşu, douăsprezece meciuri în Cupa României şi unul în Cupa Ligii.

Poli Iași – FC Dinamo1-0

A marcat: Djuranovic (min. 62)

Poli Iaşi: Brănescu - Onea, R. Popa, Baxevanos, Buşu – De Iriondo, Passaglia - Platini (Acosta, 81), Vanzo, M. Stan (Calcan, 12) - Djuranovic (Vega, 90+3). 

Antrenor: Nicolo Napoli

Dinamo: Eşanu - R. Grigore (Bani, 72), Puljic, Ehmann - Sorescu, P. Anton, V. Achim, A. Radu (Creţu, 66) - Fabbrini - Blejdea (Nepomuceno, 66), Moldoveanu (Stere, 57). 

Antrenor: Gheorghe Mulţescu

A arbitrat Viorel Nicuşor Flueran, asistat de Adrian Popescu și Ionel Valentin Dumitru. Arbitru de rezervă: Rareş George Vidican

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net