Patron al echipei FCSB, clasată pe locul 5 în Play-Off-ul ediției 2019/2020 a Ligii 1, Gigi Becali s-a prezentat astăzi (miercuri, 15 iulie), în cantonamentul echipei de la Berceni, pentru a le prezenta jucătorilor noua conducere tehnică. Aceasta este formată din Toni Petrea, principal, Mihai Pintilii, secund, şi Thomas Neubert, preparator fizic.


Cu această ocazie, finanțatorul a precizat că va introduce o disciplină de fier la formaţia sa: „O să le spun nişte lucruri care nu o să se mai întâmple de acum încolo, adică în ceea ce priveşte comportamentul. Adică nu mai are voie nimeni... Şi asta este misiunea lui MM, Toni Petrea şi Pintilii şi Neubert şi implementează un regim dictatorial. Nu mai ai voie nici să zâmbeşti la antrenament. Aşa se va face. Nu ai voi să râzi, nu ai voie să glumeşti la antrenament. Te antrenezi, asta este contractul tău.  Îl respecţi! După aia, când ieşi de aici, de pe poarta asta, poţi să te dai peste cap şi să râzi, să glumeşti, să faci ce vrei tu. Dar când ai intrat pe poarta asta, la revedere cu glume şi cu... Cine nu face aşa, afară de la antrenament! Deci disciplină de fier, maximă disciplină. Asta e prima pe plan. După aia, celelalte lucruri. Antrenamente până când... Cum vedeam pe vremuri, până când se vomită. Antrenamente până când ajungi acasă şi nu îţi mai arde nici de mâncat. Nimic! Te bagi în pat şi cazi mort. Nimic nu mai vrei să faci. Dacă vrei să fii fotbalist şi dacă vrei să joci. De aia suntem noi în Europa şi suntem praf. Pentru că la noi se fac antrenamente la mişto. Nu, tată! Vrei să fii fotbalist şi să iei milioane de euro, bă, le iei, dar cu sacrificii. Nu că hai să ne distrăm puţin pe la antrenamente, jucăm puţin ţâra-bâra, alergăm pe teren, avem talent puţin, că ne-a dat Dumnezeu talent, ce să mai facem şi faza defensivă. Că după aia nu te mai ia nici Mirel Rădoi la echipa naţională. Și după aia la revedere. Ajungi peste 4-5 ani şi îţi pare rău. Ce implementez eu astăzi este disciplină de fier şi muncă, muncă, muncă, muncă, muncă, muncă şi iar muncă, muncă, muncă. Asta implementez eu acum. Se vor conforma, că nu există niciunul care e indisciplinat, că nu fac, de asta nu pot să mă plâng. Dacă ei îmi spuneau mie: <<Bagă-l, domne, pe Neubert, să ne facă şi pe noi fotbalişti>>. Sau: <<Nea Gigi, vrem să transpirăm>>. Deci ei voiau să transpire şi nu transpirau. Şi eu nu credeam ce spuneau ei atunci. Apoi mi-am dat seama că au dreptate ei", a declarat Becali, potrivit ProX. 
Pe de altă parte, patronul FCSB a precizat că fostul principal Bogdan Argeş Vintilă a acceptat postul de antrenor al echipei a doua: „Bogdan Vintilă a văzut interviul meu şi a zis: <<Da, domne, da>>. A acceptat la echipa a doua, dar a zis să vină şi el ca să îşi ia şi el la revedere, să mulţumească jucătorilor, cutare, cutare. O să fie probabil momente de astea, cum să spun eu, emoţie. Că aşa este, aşa e omul".

 
 
Loading...