Bucureștenii de la FCSB au câștigat (2-0), aseară, disputa cu Viitorul, care a fost depășită în clasament de Universitatea Craiova


Amânat cu o zi din cauza ceții care s-a lăsat deasupra orașului Pitești, duminică seara, meciul dintre FCSB și Viitorul a fost unul tacticizat, în prima parte, combatanții evitând riscurile inutile. Tocmai de aceea ocaziile de gol au fost rare până la pauză. În ciuda unei perioade de joc bună pentru oaspeți, bucureștenii au deschis scorul în minutul 41, după ce Florinel Coman a obținut un penalty. Florin Tănase a executat slab lovitura de la 11 metri, însă tot el a trimis în poartă balonul respins în față de portarul Valentin Cojocaru.
După pauză, FCSB s-a dovedit a fi mult mai periculoasă, Junior Morais (min. 50), Mihai Bălașa (min. 52) și Lucian Filip (min. 59) fiind aproape de a majora diferența. Fie ei n-au nimerit poarta, fie s-a opus Cojocaru, care a avut o intervenție salvatoare și în minutul 73, când a scos balonul trimis de Filip după ce șutase în prealabil Raul Rusescu. Portarul Viitorului n-a mai avut replică patru minute mai apoi. Atunci, la un corner, mingea a ricoșat la Filip, care a catapultat-o în poartă.  
Tot ieri s-au disputat alte două partide din această etapă cu numărul 19: Sepsi Sf. Gheorghe – FC Botoșani 0-1 (0-1) și Universitatea Craiova – FC Voluntari 3-1 (1-1). În urma acestor rezultate, FCSB s-a apropiat la 3 puncte de CFR, profitând de semieșecul (2-2) suferit de clujeni, acasă, cu Gaz Metan Mediaș. Viitorul, în schimb, a părăsit podiumul, fiind depășită de Craiova.

Loading...