FCSB, de două ori mai valoroasă decât Dinamo înaintea derby-ului

Ultima actualizare:

    Dennis Man va fi cel mai valoros jucator de pe terenFOTO: Sportpictures.eu
Dennis Man va fi cel mai valoros jucator de pe terenFOTO: Sportpictures.eu

Programat sâmbătă seară, derby-ul Ligii 1 este deschis oricărui rezultat, chiar dacă gazdele au jucători mult mai bine cotați ca ai ”câinilor”

FCSB și Dinamo se luptau pe vremuri pentru titlu, acum se bat pentru accederea în play-off. Chiar și așa, însă, acest meci rămâne singurul derby adevărat al campionatului intern. Diseară, de la ora 20.30, pe Arena Națională, peste 30.000 de fani sunt așteptați să urmărească o partidă care se anunță spectaculoasă, chiar dacă echipele nu sunt în cea mai bună formă.

Naintea partidei, FCSB pare favorită nu doar pentru că este gazdă sau pentru că ocupă locul 9 în clasament (față de 10, pe cât sunt ”câinii”), dar și prin prisma cotei de piață. Conform site-ului transfermarkt.com jucătorii de la FCSB valorează 38,65 milioane de euro, de peste două ori mai mult decât dinamoviștii, care au o cotă de piață totală de 15,28 milioane de euro. Cel mai bine cotat jucător care va fi pe teren diseară este Dennis Man. Acesta este estimat la 5,5 milioane de euro, de peste patru ori mai mult decât cel mai bine cotat adversar, Filip Mrzljak, cotat la 1,2 milioane de euro. De altfel, FCSB are nu mai puțin de 11 jucători cu o valoare mai mare decât a lui Mrzljak! Aceștia sunt, în afara lui Dennis Man, Cristian Manea (4 milioane), Florinel Coman (3,5), Florin Tănase (2,8), Harlem Gnohere și Bogdan Planic (ambii câte 2,3), Lucian Filip, Cristi Bălgrădean, Ionuț Vână și Dragoș Nedelcu (toți patru estimați la 1,5 milioane de euro).

Chiar și așa, toată lumea este de acord că nu valoarea de piață joacă, așa că ambele tabere sunt optimiste înaintea derby-ului care va fi televizat de Look Sport, Telekom Sport și Digi Sport.

”Ne dorim foarte mult să câştigăm, ţinând cont că este un derby. Este un moment foarte important pentru noi şi sperăm să îl tratăm ca atare. În meciurile anterioare cred că ei au avut o ambiţie mai mare decât am avut noi, dar sperăm ca de acum să se schimbe acest lucru şi să intrăm şi noi mai montaţi în teren. Am început să ne revenim, important e să menţinem acest ritm, am început campionatul mai slab, dar cred că în momentul de faţă suntem într-o formă bună şi sperăm să obţinem mâine cele trei puncte şi de la meci la meci să creştem. Este cel mai important meci din acest sezon, părerea mea. Nu ştiu dacă suntem favoriţi, trebuie să intrăm să fim serioşi şi important este că atunci când intrăm pe teren, fiecare dintre noi să ştim ce avem de făcut. Locurile nu ne avantajează, dar un derby este un derby şi nu se ţine cont de locul în clasament, fiecare vrea să câştige şi sunt ambiţii mari”, a declarat Dennis Man.

De partea cealaltă, dinamoviștii țintesc și ei cele trei puncte, mai ales că partida se joacă într-o zi specială pentru istoria clubului: cea în care se comemorează împlinirea a 19 ani de la dispariția lui Cătălin Hâldan. De aceea, ”câinii” sunt deciși să obțină victoria și pentru memoria ”Unicului Căpitan”: ”Atmosfera este foarte bună în lot, am pregătit foarte bine meciul cu Steaua, o să fie un meci de luptă şi care va fi mai motivat acela va câştiga.E un meci special pentru toată lumea, sper să-l câştigăm să-l facem fericit pe Unicul Căpitan. Nu cred că există ceva mai special decât să joci un derby cu Steaua. Au şi ei jucători tineri la fel ca noi, trebuie să fim atenţi fiecare pe postul pe care joacă”, a declarat Robert Moldoveanu.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net