FCSB îşi caută din nou antrenor. Cine este "alesul" lui Gigi Becali?

Ultima actualizare:

În mod oficial, FCSB nu mai are antrenor, după ce clubul a anunţat printr-un comunicat despărţirea de Mihai Teja. Pe lista posibililor înlocuitori se află patru nume. Click! vă prezintă şansele fiecăruia de a prelua echipa.

Edward Iordănescu - 70%. De departe favoritul la numirea pe banca tehnică a FCSB este Edward Iordănescu. Stelist de când se ştie, fiul fostului selecţioner a visat întotdeauna să antreneze echipa de suflet, indiferent de numele ei. Numai că dincolo de iubire pentru culori există nişte principii, iar acestea au toate şansele să fie încălcate dacă va veni la Bucureşti. În vârstă de 41 de ani, Iordănescu este tipul de antrenor care nu suportă imixtiuni din exterior, fie ele şi de la patron, iar Gigi Becali este tipul de patron care nu poate sta fără să se amestece în treburile antrenorului.

”Când voi pleca de la Gaz Metan, dacă se va întâmpla, voi lua în calcul doar o ofertă în care: autoritatea mea tehnico-tactică va fi totală, unde voi avea un mediu propice succesului, susţinere necondiţionată, implicare în selecţie, protecţia muncii mele şi controlul vestiarului”, a scris pe Facebook Edi Iordănescu. Chiar dacă aceste vorbe par mai degrabă un refuz al ofertei lui Becali, patronul FCSB însă speră la sosirea tehnicianului pe banca echipei: ”Am vorbit cu Edi, mi-a zis că mai are trei meciuri şi să aştept să le termine. O să aşteptăm, nu ne grăbim”, a spus Gigi Becali, pentru care răbdarea este o dovadă că şi-l doreşte cu adevărat pe Iordănescu jr. 

Laurenţiu Reghecampf – 20 %. Tehnicianul care a cucerit două titluri cu FCSB în ultimul deceniu este mereu o soluţie de avarie atunci când ceva nu merge la echipă. Numele lui este vehiculat şi acum, mai ales că situaţia lui la Al-Wasl nu este deloc roză. A ratat toate obiectivele impuse, iar ziariştii din zona Golfului susţin că are zilele numărate pe banca tehnică. Dacă devine liber de contract, atunci nu este exclus să asistăm la a treia numire a lui pe banca tehnică, mai ales că ştie cum să lucreze cu Gigi Becali. În plus, mulţi jucători din lotul actual sunt impresariaţi de soţia lui, Ana Maria Prodan, şi îi cunoaşte, de asemenea, foarte bine.

Cristiano Bergodi – 5%. Fost antrenor al Stelei în urmă cu exact 10 ani, Bergodi este în prezent tehnicianul formaţiei FC Voluntari. El a păstrat o relaţie bună cu Gigi Becali şi nu este exclus ca, în cazul în care negocierile cu primii doi vor eşua, să fie soluţia de avarie. ”Dacă mă va suna Becali, am să vorbesc cu el. Am experienţă. Normal e să vorbeşti cu el, un patron bagă bani şi e normal. Un antrenor nu poate să facă de capul lui, normal că un antrenor trebuie să fie măcar stăpân în vestiar, dar relaţia patron-antrenor trebuie să fie bună, să poată vorbi, cum se antrenează băieţii, cine poate juca sau nu, e normală relaţia pentru că un patron vrea să ştie cine joacă sau nu”, a declarat italianul zilele trecute.

Marius Şumudică – 5 %. În mod normal, Şumudică era principalul favorit al patronului. Cei doi au recunoscut că sunt buni prieteni, de multe ori fostul antrenor al Astrei dându-i sfaturi lui Becali. Mai mult, Şumi este liber de contract, fiind demis de Al-Shabab după un sezon dezamăgitor, aşa că acest lucru era un punct în plus pentru numirea lui la FCSB. Principalul obstacol, care pare a fi şi cel decisiv, îl reprezintă suporterii. Aceştia au luat foc atunci când au auzit de probabilitatea numirii fostului rapidist, care nu şi-a ascuns niciodată sentimentele anti-Steaua pe vremea când era jucător sau antrenor. Mai mult, au intrat chiar şi în cantonamentul echipei, scriind mesaje împotriva tehnicianului. ”E forma lor de a protesta. Nu sunt supărat pe ei. Eu le respect decizia, înseamnă că Şumudică nu va fi antrenor la noi”, a declarat Gigi Becali pentru gsp.ro. Dar având în vedere deciziile schimbătoare ale patronului FCSB, varianta Şumudică nu trebuie exclusă definitiv.

Teja a rezistat doar cinci luni

Mihai Teja (40 de ani) a fost antrenorul FCSB doar cinci luni. Numit la cârma echipei la 27 decembrie 2018, tehnicianul avea în contract prevăzută o clauză că dacă nu va cuceri titlul va fi dat afară. Aceasta a fost activată, astfel că ieri a venit şi comunicatul care anunţă despărţirea: ”FCSB anunţă încheierea contractului cu antrenorul Mihai Teja, care a pregătit echipa noastră în perioada ianuarie - mai 2019. În această perioadă, tehnicianul bucureştean a adunat 9 victorii, 5 rezultate de egalitate şi o înfrângere, însă a ratat obiectivul stabilit, de câştigare a titlului. FCSB îi mulţumeşte pentru munca depusă şi îi urează mult succes în continuare”, sună comunicatul vicecampioanei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net