FCSB merge pe „avarii”. Antrenorul Andone cere transferuri

Ultima actualizare:

    Antrenorul Andone, alături de noile achiziții Moutinho și Salomao
Antrenorul Andone, alături de noile achiziții Moutinho și Salomao

Antrenorul Bogdan Andone a tras încă un semnal de alarmă privind subțirimea lotului pus la dispoziție de Gigi Becali.

FCSB va juca luni la Sfântu-Gheorghe, cu Sepsi, într-o formulă de echipă improvizată, în special în apărare. Tehnicianul roș-albaștrilor e nemulțumit de acest aspect și cere în continuare transferuri.

Într-o perioadă crucială pentru parcursul european al sezonului, FCSB are mari probleme de efectiv. Paradoxal, chiar la prezentarea oficială a nou veniților Moutinho și Salomao, Bogdan Andone s-a declarat extrem de îngrijorat, gândindu-se la confruntările decisive care urmează în preliminariile Ligii Europa. „Ca să putem face față în campionat și în cupele europene, mai avem nevoie de transferuri, cel puțin din punct de vedere numeric”, a spus Andone, un mesaj clar adresat finanțatorului Becali. „Prin plecările lui Robert Ion și Dumitru am rămas cu lotul la limita de 18 jucători”, a detaliat tehnicianul, în așteptarea unor soluții care să îi rezolve posturile deficitare.

Bogdan Andone are cele mai mari bătăi de cap în defensivă, pe cele două flancuri, plecările titularilor din sezonul trecut, Benzar și Junior Morais, lăsând „găuri” imense, care n-au fost încă acoperite. „Știm foarte bine problema fundașului stânga”, a afirmat antrenorul FCSB-ului, nevoit să trimită pe acea poziție fotbaliști obișnuiți cu alte roluri. Accidentat de mai mult timp, Momcilovic nu va reveni curând, Alexandru Stan abia s-a întors la antrenamente, iar Mihai Roman s-a „rupt” și el, devenind indisponibil pentru partida cu Sepsi. În aceste condiții vitrege, stoperul Bălașa poate fi o soluție de avarie, la fel ca și Filip, un fotbalist care și-a început cariera ca fundaș stânga, dar care s-a reprofilat ca mijlocaș. „Chiar am vorbit cu el, acum 10 ani era postul lui de bază”, a recunoscut Andone. Situația e asemănătoare și pe dreapta, Claudiu Belu confruntându-se și el cu o afecțiune de ordin medical. Cum FCSB nu mai are în lot un apărător dreapta, Bogdan Andone va fi obligat la o nouă improvizație, cel mai probabil Ovidiu Popescu.

La prima conferință de presă în calitate de jucător al FCSB-ului, fostul dinamovist Salomao a declarat că nu are temeri în privința viitoarelor confruntări cu alb-roșii. „E frumos să joci într-un derby și nu va fi o presiune pentru mine să evoluez contra fostei echipe. La Dinamo e o situație complicată, dar nu comentez eu ce se întâmplă acolo”, a spus portughezul de 30 de ani care a jucat ultima dată în Arabia Saudită.

Trecut prin curtea celor de la CFR Cluj în sezonul 2017-2018, portughezul Moutinho va putea fi folosit de Bogdan Andone pe mai multe posture în ofensivă. „Am jucat pe toate posturile de la mijloc în sus, n-am nici o problemă să cobor sau să urc”, a declarat fotbalistul de 28 de ani. „Eram acasă, așteptam oferte. Când m-au căutat cei de la FCSB, nu m-am gândit mult, al luat imediat decizia”, a completat Moutinho.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net