FCSB a rămas fără staff tehnic înaintea meciului din Serbia!

Ultima actualizare:

    Anton Petrea şi Thomas Neubert sunt socotiți „oamenii cheie” din staff-ul FCSBFoto: sportpictures.eu
Anton Petrea şi Thomas Neubert sunt socotiți „oamenii cheie” din staff-ul FCSBFoto: sportpictures.eu

Cu două zile înaintea meciului pe care îl va susține în Serbia, cu Backa Topola, în turul 2 preliminar al ediției 2020/2021 a Ligii Europa, FCSB se confruntă cu mai multe cazuri de COVID-19. Afectat serios este staff-ul tehnic, printre cei depistați pozitiv numărându-se Anton Petrea şi Thomas Neubert.

FCSB a postat un mesaj în care a dat primele detalii despre situația de la echipă, anunțând că „în urma testării COVID-19 efectuate luni, de către SYNLAB Romania, partener UEFA, înaintea partidei cu FK TSC Backa Topola, din preliminariile UEFA Europa League, au fost înregistrate 7 rezultate pozitive. Este vorba despre jucătorul Andrei Miron şi mai mulţi membri ai staff-ului: Anton Petrea (antrenor principal), Thomas Neubert (preparator fizic), Horea Codorean (preparator fizic), Sorin Cristof (kinetoterapeut), Bogdan Stoica (analist video) şi Marius Ianuli (team Manager)". Conform protocolului sanitar adoptat la nivel național, clubul a precizat că aceştia au fost izolaţi şi nu prezintă simptome.Practic, în acest moment, singurii neinfectați din staff-ul tehnic sunt Mihai Pintilii (delegat), Ovidiu Petre (analist video), Marius Popa (antrenor cu portarii), Flavian Arămitu (medic),  Costică Moroiu (asistent medical), Ovidiu Kurti (kinetoterapeut), Adrian Neacșu (fizioterapeut) și Cătălin Făndel (maseur)... Niciunul dintre aceștia, însă, nu poate conduce echipa, de pe banca tehnică, la un meci sub egida Uniunii Europene de Fotbal Asociație (UEFA). 

În urma absenței lui Andrei Miron, dar și fiindcă a renunțat la Planic, FCSB a rămas într-un singur fundaș central de meserie, Iulian Cristea... Există, desigur, și variantele Briceag, Popescu și Soiledis, însă niciunul dintre aceștia nu are meciuri în picioare pe acest post. Oricum, și cu Miron pe teren FCSB a dovedit slăbiciuni în defensivă la meciul pierdut (1-2) pe terenul lui FC Voluntari.  

Slovan Bratislava și FC Pristina au pierdut la „masa verde”

Situația de la FCSB este extrem de periculoasă. Fiindcă  este posibil ca la intrarea în Serbia delegația bucureșteană să fie supusă unei noi testări pentru depistarea COVID-19 de către autoritățile sanitare de acolo. Existând riscul ca, înaintea meciului, să apară  și alte cazuri în rândul jucătorilor... Mai cu seamă că aceștia au fost în contact cu Miron și cu cei din staff-ul tehnic depistați pozitiv. La sfârșitul lunii trecute, Slovan Bratislava (Slovacia) și FC Pristina (Kosovo) au pierdut la „masa verde” (0-3) meciurile pe care urmau a le disputa în preliminariile Ligii Campionilor pentru că s-au confruntat cu cazuri de COVID-19. Slovacii ar fi trebuit să joace în 23 august, cu Klaksvik, în Insulele Feroe. Doar că întreaga echipă din Bratislava a fost trimisă în carantină de  autoritățile locale după ce două teste au avut rezultat pozitiv, în două zile diferite, pentru unul dintre jucători... Potrivit lequipe.fr, Comisia de Control, Etică și Disciplină a UEFA a studiat cazul și l-a transmis la Curtea de Apel a UEFA. Slovan a pierdut meciul (0-3), aplicându-se anexa 1.2.1 a regulamentului Ligii Campionilor și articolul 30 (4) al Regulamentului Disciplinar al UEFA. Ulterior, s-a constatat că respectivul rezultat pozitiv a fost... greșit. Însă competiția a continuat fără Slovan. UEFA  a luat aceeași decizie și în cazul formației FC Pristina. Cu toate că ai săi jucători au fost testați la plecare, iar toate rezultatele au fost negative, la sosirea în Gibraltar, pentru confruntarea din 18 august, cu Lincoln Red Imps FC, delegația din Kosovo a fost testată din nou, iar unii membri ai săi au fost depistați pozitiv... Astfel că toată echipa a intrat în carantină. Amânat pentru 22 august, meciul nu s-a putut disputa pentru că jucătorii chemați din Kosovo, pentru a-i înlocui pe cei infectați, au fost depistați și ei cu COVID-19! Astfel că și aceștia au ajuns la izolare... Iar Pristina a părăsit competiția fără să joace.   FCSB urmează să dispute joi, 17 septembrie, în Serbia, meciul cu Backa Topola, în turul 2 preliminar al Ligii Europa. Acesta se va disputa fără spectatori, iar câștigătoarea se va califica în faza următoare.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net