FCSB, a șaptea victorie consecutivă în Liga 1

Ultima actualizare:

    Dennis Man a marcat în poarta echipei care l-a lansat în fotbalFOTO: Sportpictures.eu
Dennis Man a marcat în poarta echipei care l-a lansat în fotbalFOTO: Sportpictures.eu

FCSB traversează cea mai bună perioadă din ultimii cinci ani. Echipa a ajuns la 7 victorii consecutive în Liga 1, este lider în clasament și privește cu încredere spre meciurile de foc din etapele următoare, cu CFR Cluj și Universitatea Craiova, contracandidatele la titlu. Sâmbătă, bucureștenii au câștigat cu 3-0 în fața celor de la UTA, dar golurile au venit în ultima parte a meciului.

”Important e că am câştigat, ştiam că va fi un meci dificil cu un adversar care se apără destul de bine şi s-a văzut în prima repriză, când am întâmpinat ceva probleme în a găsi drumul către poarta adversă. Deşi am avut multe ocazii, nu am marcat, dar repriza a doua ne-am descurcat mult mai bine. Ne-am creat şi mai multe ocazii de a înscrie şi am reuşit să o facem, iar victoria nu poate fi pusă la îndoială”, a declarat după meci antrenorul bucureștenilor, Toni Petrea. El era bucuros că Dennis Man și Florinel Coman au revenit cu gol după ce au fost accidentați. ”Mă bucur că Florinel a marcat, mai are multe de pus la punct, cel puţin din punct de vedere fizic. Uşor, uşor sper să-şi revină la forma care era şi să devină dinb ce în ce mai bun”, a mai spus tehnicianul.

Pentru Coman a fost primul meci din 17 septembrie, când a fost accidentat în meciul cu Banska Topola din preliminariile Ligii Europa. El a marcat în minutul 90 și apoi a izbucnit în plâns. ”Da, acest gol vreau să-l dedic bunicului meu, care a decedat”, a spus el după meci. Ajunși la 7 victorii consecutive, bucureștenii speră să-și continue seria, chiar dacă duminică vor avea cel mai dificil meci din tur, cu CFR, la Cluj. ”Mergem la CFR să luăm cele 3 puncte, cu asta plecăm în minte la fiecare meci, aşa că suntem setaţi pe acest meci să ieşim învingători. Ca şi grup, ca şi unitate, cred că este cel mai bun, mai ales că suntem jucătorii care lucrăm în echipă de câţiva ani, aşa că s-a format o anumită omogenitate şi cred că anul acesta vom fi greu de bătut”, este de părere Florinel Coman.

Chiar dacă nu a marcat, Moruțan a fost cel mai bun om de pe teren. Fostul botoșănean și-a câștigat deja postul de titular și a căpătat maturitate în joc și în declarații: ”Sunt foarte fericit, important e că echipa a marcat în a doua repriză şi ne-am făcut meciul uşor spre final. Ne doream să facem a şaptea victorie, nu puteam să-i ajutăm pe ei, noi trebuie să ajungem unde ne este locul şi suntem acolo. Mă simt foarte bine, golurile le păstrez pentru play off, în seara asta am avut două ocazii clare, sper să o fac în următoarele meciuri. Sunt fericit că îmi ajut echipa cu pasele de gol, asta e rolul meu să dau pase de gol şi să câştige echipa. Normal, ăsta e obiectivul la Steaua, nu trebuie să stăm pe locurile 2-3, noi trebuie să fim mereu pe primul loc şi cred că anul acesta avem o şansă foarte mare să terminăm pe primul loc”, a declarat Moruțan.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net