FCSB se joacă cu focul. Antrenorul Edward Iordănescu a acuzat din nou mentalitatea jucătorilor săi

Ultima actualizare:

    Jucătorii FCSB-ului n-au știut să profite de lipsa de experiență a portarului DobreFoto: sportpictures.eu
Jucătorii FCSB-ului n-au știut să profite de lipsa de experiență a portarului DobreFoto: sportpictures.eu

Echipa din Berceni s-a impus cu 3-2 în fața Academicii și a urcat pe locul 3 al clasamentului Ligii 1. După ce a fost egalată la 3 de Hunedoara, în meciul din Cupa României, gruparea roș-albastră a trăit periculos și finalul de meci cu formația ilfoveană.

Așa se explică și ieșirile nervoase avute de Edi Iordănescu în timpul partidei. ”Am aruncat cu șapca de pământ. Îmi fac mea culpa. A fost vina mea. Îmi cer scuze, dar cred că a fost fault atunci. Nu trebuia, însă, să reacționez așa”, a declarat tehnicianul la conferința de presă de după meci.Antrenorul nu și-a putut stăpâni nervii nici în finalul partidei cu Academica Clinceni, părăsind spațiul de joc în grabă. Iar mai apoi a spus că nu se poate bucura cum ar fi trebui de acest succes: “Din păcate, este o victorie de care nu putem să ne bucurăm cum ar fi trebuit. Mă supără că arătăm multă lipsă de maturitate şi de inteligenţă specifică fotbalistului. E foarte rău când ai 2-0 şi laşi controlul jocului. Trăim din nou periculos cu un gol primit pe final. Atâta timp cât arătăm atâta fragilitate mentală este foarte greu să nu te expui. Lipsa de maturitate, de şmecherie fotbalistăcă m-au supărat. Am gestionat prost finalul de primă repriză. Am gestionat prost finalul reprizei a doua. Trebuie mai multă comunicare în teren, mai multă responsabilitate, să fim mai inteligenţi în teren şi chiar mai şmecheri. Clinceniul, din două ocazii ne-a marcat două goluri, însă ai să faci 4-1, să faci 3-0, ai să te desprinzi...”, a spus Iordănescu la posturile care transmit Liga 1. Grav este că tehnicianul a avut un discurs asemănător și la mijlocul săptămânii trecute, când FCSB a fost egalată la 3 de Hunedoara după ce condusese cu 3-0. Atunci, Iordănescu a lăsat să se înțeleagă că protejații săi vor suporta consecințe financiare pentru delăsarea lor.

Academica „a murit frumos”

De cealaltă parte, Ionuţ Chirilă a declarat că echipa Academica Clinceni nu ar fi pierdut dacă ar fi avut puţină şansă. Și a subliniat că a preluat acestă formație de doar câteva zile. “După cinci antrenamente împreună, am murit frumos azi. Cu puţină şansă, astăzi, probabil că nu pierdeam. Important este că am făcut o propagandă bună fotbalului. Această echipă se construieşte frumos. Practic n-am avut vârf, dar de multe ori am avut personalitate şi am condus jocul în multe momente. Am fost inteligenţi. N-am aruncat mingi în tribune, am creat superioritate numerică... Nu am câştigat, dar pentru mine e important jocul. FCSB are nişte jucători de clasă şi a câştigat din momente de joc. Nu pentru că ne-au fost superiori ca joc colectiv”, a spus Chirilă, care a adăugat: ”Îmi plac lucrurile cu grad înalt de dificultate. Cine lua o echipă ca mine? Numai eu, că sunt nebun. Să facem o mare echipă în viitor şi să reechilibrăm clubul din punct de vedere financiar”, a concluzionat tehnicianul.

Claudiu Keșeru a fost investit căpitan

În condițiile în care Andrei Miron n-a făcut parte din primul „11” aliniat de FCSB la meciul cu Academica Clinceni, Claudiu Keșeru a fost desemnat căpitan al vicecampioanei.  Și fiindcă Florin Tănase, cel care a purtat banderola în ultimii ani, este accidentat. Revenit la gruparea din Berceni în vara abia încheiată, Keșeru a marcat primul gol al acesteia cu Clinceni. Și a reușit să deschidă scorul și în disputa cu Dinamo (6-0). Miron a fost căpitanul lui FCSB în ultimele trei partide.FCSB – Clinceni 3-2Au marcat: Keşeru (min. 3), Vinicius (min. 10) şi Stoica (min. 67), respectiv Omoh (min. 45) şi Cascini (min. 89)FCSB: Vlad - V. Creţu, Vinicius, Cristea, Radunovic - Cordea (Oaidă, 60), Şut (Ov. Popescu, 60), Olaru (Musi, 84) - I. Stoica, Keşeru (Budescu, 72), V. Gheorghe (Dumiter, 84) Antrenor: Edward IordănescuAcademica Clinceni: E. Dobre - Fl. Achim, Bilali, Patriche, Pîrvulescu - Moulin, Cascini - Cioiu (Gavra, 74), Chandarov (Kazlauskas, 90+3), De Amorim (Dumitrache, 76) - Omoh (Goma ’74). Antrenor: Ionuţ ChirilăArbitru: Andrei Chivulete 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net