FCSB se transformă iar

Ultima actualizare:

    Deac  va semna  din vară cu FCSBFoto: Sportpictures.eu
Deac va semna din vară cu FCSBFoto: Sportpictures.eu

Roş-albaştrii n-au linişte şi Gigi Becali face tot ce poate pentru a-şi alcătui o nouă echipă demnă de grupele Ligii Campionilor. Patronul de la FCSB cumpără tot ce se evidenţiază în Liga 1, mergând pe aceeaşi strategie a lui de achiziţionare a jucătorilor deja verificaţi. Cu Deac se dă însă din nou peste cap echipa, mai ales că mai vin şi alţii!

Orice antrenor îşi doreşte un lot puternic şi opţiuni pe toate posturile, dar parcă Laurenţiu Reghecampf s-a cam săturat de această strategie. De doi ani nu reuşeşte bine să omogenizeze un prim 11, că în fiecare pauză competiţională echipa îi este dată peste cap de transferurile patronului, iar el trebuie s-o ia de la capăt. Iar din vară se anunţă din nou revoluţie! Ciprian Deac e dat deja ca o venire certă, mijlocaşul în vârstă de 31 de ani urmând să semneze contractul în cursul acestei săptămâni şi să devină primul transfer oficial din era FCSB.

Cum giurgiuveanul Junior Morais a deja cu pixul, Teixeira e şi el pe ţeavă, iar Becali e gata de un asalt la cele trei perle ale lui Hagi, Ţîru, Nedelcu şi Coman, FCSB va fi de nerecunoscut la vară. Astfel, cu excepţia postului de portar, unde Niţă e suveran, şi al celui de atacant, unde de asemenea Alibec nu poate fi concurat, nimeni nu e sigur de postul lui. În banda dreaptă n-au dat randament nici Enache, nici Bălaşa, nici Popescu, jucător care după ordinele lui Becali va juca doar în centru. Astfel, e de aşteptat şi aici o achiziţie, dar încă nu s-a identificat jucătorul perfect. În centru, Tamaş, dacă nu va face vreo prostie între timp, ar trebui să joace alături de Ţîru, iar în stânga va intra Morais.

De la închidere va dispărea Pintilii şi va apărea Nedelcu, căpitanul naţionalei de tineret, care va juca alături de Ovidiu Popescu. Linia de trei mijlocaşi ofensivi din spatele lui Alibec ar urma să se transforme şi ea radical. William de Amorim şi Bodrin vor trece pe bancă, nedând randamentul scontat în utima vreme, iar Jakolis va fi probabil pus pe lista de transferuri. Florin Tănase va primi probabil mai multe şanse, Deac va intra în banda dreaptă, iar Teixeira în stânga. Gnohere va rămâne în continuare rezerva lui Alibec şi va juca doar în momentele grele.

Şi toate acestea se întâmplă cu mai bine de două luni înainte de finalul sezonului, care poate aduce alte achiziţii şi alte reconfigurări ale primului 11. Rămâne de văzut dacă Reghecampf şi staff-ul lui vor reuşi să se descurce în acest haos şi să facă o echipă suficient de competitivă pentru a ataca grupele cupelor europene.

Becali plăteşte regeşte


    Gigi Becali
Gigi Becali

Gigi Becali a mai învăţat ceva din eşecurile recente şi face aceste mutări cu investiţii relative mici. Şi Junior Morais şi Ciprian Deac, ultima lovitură, vor veni din postura de liberi de contract. Vor primi probabil prime la semnătură, dar salariile lor nu vor fi exorbitante, ca altădată. Mijlocaşul va câştiga 13.000 de euro pe lună în primul sezon, 14.000 de euro pe lună în al doilea an şi 15.000 în utimul. De remarcat că şi Teixeira ar veni tot gratis, dacă se va ajunge la un acord cu el, doar puştii lui Hagi necesitând eforturi financiare serioase.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net