FCSB și CFR Cluj și-au ascuțit „săbiile” pentru derby

Ultima actualizare:

    George Țucudean
George Țucudean

Peste o săptămână se joacă meciul CFR – FCSB, cu golgheterii Țucudean și Coman în vârf de formă.

Marele derby de la Cluj-Napoca din prima etapă a anului (duminică, 2 februarie) va fi un duel al atacanților Țucudean și Coman, care și-au arătat colții în cantonamentele din Spania.

Chiar dacă viitoarea campioană se va decide abia la primăvară, în play-off, meciul CFR – FCSB de săptămâna viitoare poate cântări enorm la nivel psihologic, urmând să ofere învingătoarei un atu mental demn de luat în seamă. Până atunci, cele două mari rivale la titlu s-au duelat de la distanță în partidele amicale din această lună. FCSB și-a încheiat de altfel seria meciurilor de verificare, cu o victorie concludentă, 3-1 cu Jeonbuk (Coreea de Sud). Și de această dată, vioara întâi a roș-albaștrilor a fost Florinel Coman, a cărui creștere de potențial e impresionantă. După golul superb din lovitură liberă din meciul cu Karlsruher, mijlocașul FCSB-ului a recidivat, contribuind decisiv la două dintre cele trei reușite ale echipei lui Vintilă. Mai întâi a reluat inspirat o centrare primită de la Olaru, după care a făcut o cursă splendidă de la mijlocul terenului, încheiată cu un autogol al asiaticilor.

Dincolo, formația lui Dan Petrescu nu are un corespondent pentru Florinel Coman, dar l-a regăsit pe George Țucudean, care în acest sezon al Ligii I n-a evoluat decât în trei meciuri, toate în luna august. Vârful de 28 de ani a fost folosit în repriza a doua a amicalului cu irlandezii de la Dundalk (2-1), iar „Țucu-gol” ne-a arătat că poate da uitării problemele medicale la inimă, inclusiv două operații, cu care s-a confruntat de un an încoace. Astfel, Țucudean și-a făcut simțită prezența imediat după ce a intrat pe teren, reușind să egaleze după o acțiune caracteristică, finalizată cu precizie și eleganță.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net