FCSB - Viitorul, un meci cât o finală pentru Becali şi Hagi

Ultima actualizare:

    Florinel Coman, mijlocaşul de la FCSB crescut de Gică Hagi la Viitorul
Florinel Coman, mijlocaşul de la FCSB crescut de Gică Hagi la Viitorul

Cele două echipe care se întâlnesc luni pe Arena Naţională sunt nevoite să câştige pentru a nu-şi diminua drastic şansele la titlu

Deşi se află faţă în faţă doar în prima etapă a play-off-ului, FCSB şi Viitorul n-au voie să facă paşi greşiţi. Pe de-o parte, roş-albaştrii sunt acum la cinci puncte de liderul CFR Cluj, care are prioritate la egalitate de puncte la finalul sezonului datorită rotunjirii de care a beficiat FCSB-ul.

De altfel, patronul Gigi Becali a declarat săptămâna trecută că echipa sa îşi poate lua adio de la titlu la prima înfrângere, rivala CFR fiind o echipă prea experimentată, care nu va irosi un asemenea „cadou”.

Dincolo, la Viitorul, lucrurile sunt şi mai clare. Pornind în play-off la opt puncte distanţă de CFR, şansele formaţiei lui Hagi pentru a se încrie în lupta pentru titlu depind de o victorie cu FCSB, urmată de alta în etapa care urmează, contra liderilor din Gruia. În acest fel, Viitorul s-ar apropia la numai cinci puncte de CFR, cu opt etape rămase de disputat.

„N-avem presiune, dar trebuie să arătăm cât de buni suntem. Sper să începem bine cu Steaua pentru că apoi avem meciul de acasă cu CFR Cluj. Am intra în joc dacă luăm toate punctele. Noi ne dorim locul trei, dar nu avem cum să ne gândim puţin şi la titlu”, a declarat Gică Hagi, care n-a reuşit niciodată până acum să câştige cu Viitorul pe cel mai mare stadion al ţării, Arena Naţională.

În condiţiile problemelor de efectiv cu care se confruntă, antrenorul Mihai Teja îl va titulariza în centrul defensivei pe fundaşul luat de la Gaz Metan, Iulian Cristea. „Au trecut două săptămâni de când am venit, m-am acomodat. N-am emoţii, chiar dacă e un meci important cu Viitorul. De mic mi-am dorit să joc aici, trebuie să confirm. Nu mă tem de patron. Dacă joc bine, domnul Becali nu mă va critica”, a declarat Cristea. Din cauza accidentărilor, Teja nu se va putea baza pe Pintilii, Planic şi Momcilovic, în timp ce Dennis Man şi Teixeira sunt suspendaţi.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net