FIFA vrea să oprească fotbalul. Când ar vrea să se joace primele meciuri

Ultima actualizare:

    PSG vrea să joace în sferturile Ligii Campionilor în afara FranțeiFoto: Guliver/ GettyImages
PSG vrea să joace în sferturile Ligii Campionilor în afara FranțeiFoto: Guliver/ GettyImages

După ce UEFA a făcut, în ultimele săptămâni, mai multe planuri de reluare a activității fotbalistice în campionatele de pe ”Bătrânul Continent”, toți cei care sperau ca ele să devină realitate au primit o lovitură direct în figură de la FIFA. Președintele Comisiei Medicale a forului mondial nu crede că meciurile ar trebui reluate până la toamnă!

Într-un interviu acordat pentru Sky Sports, belgianul Michel D'Hooghe, preşedintele Comisiei Medicale a FIFA, a spus că, după părerea lui, fotbalul ar trebui reluat cel mai devreme la 1 septembrie. ”Lumea nu este pregătită pentru fotbalul la nivel de competiţie, sper sincer că această situaţie se va putea schimba foarte rapid. Astăzi aveţi nevoie de mai multă răbdare. Este cea mai dramatică situaţie cu care ne-am confruntat după Al Doilea Război Mondial. Nu ar trebui să subestimăm asta, trebuie să fim realişti”, a afirmat oficialul FIFA, legându-se în special de planurile Germaniei și Angliei de a relua întrecerile interne în viitorul apropiat.

Apoi, D'Hooghe a explicat și de ce este imposibil să organizezi un meci în condiții de siguranță: ”Fotbalul este posibil doar dacă sunt acceptate din nou contactele. Fotbalul rămâne din nou un sport de contact. Nu poţi să joci când trebuie să existe o distanţă de doi metri între fotbalişti. Cum se păstrează distanțarea socială la cornere, de exemplu, unde jucătorii aproape se iau în brațe? Ar trebui schimbată chiar dinamica jocului și așa ceva nu este posibil. De asemenea, testele sunt un element important, dar trebuie să le repeţi. Dacă un jucător e pozitiv, trebuie să pui tot grupul în carantină. E asta o soluţie pentru o competiţie normală?”, a mai spus belgianul.

El a atras atenția că toată lumea trebuie să pună sănătatea sportivilor înaintea drepturilor TV. ”Nu este vorba de bani, e vorba de ceva mult mai important acum: de viaţă şi de moarte. Nu ştim când va ajunge pandemia la apogeu în diferite ţări, va fi diferit în fiecare ţară. Soluţia va veni doar când va exista un program de vaccinare adecvat”, a mai spus D'Hooghe.

Pentru orice eventualitate, Comisia Medicală a propus și FIFA a acceptat să ia câteva măsuri de micșorare a riscului îmbolnăvirilor în rândul fotbaliștilor. Astfel, pe lângă cele 5 schimbări pe care forul mondial vrea să le introducă provizoriu până în ianuarie 2021, se ia în calcul sancţionarea cu cartonaş galben a jucătorilor care scuipă în timpul meciului.

Campionatul din Franța va fi oprit

Prima țară din Top 5 care se va afla în imposibilitatea reluării campionatului este Franța. Asta după ce prim-ministrul a spus, marți seară, că orice sport sau activitate de echipă sunt interzise până în luna august, deci nici antrenamentele de grup nu se pot face. Ieri, preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, Noel Le Graet, a confirmat că primele două ligi din Franţa sunt “terminate” pe acest sezon, nespunând însă dacă se va acorda sau nu titlul.

Chiar dacă, se pare, campionatul nu se va mai juca, PSG își va continua activitatea în Europa. Cel puțin așa susține preşedintele clubului, Nasser al-Khelaifi, care a declarat că echipa sa doreşte să participe la faza finală a Ligii Campionilor, în care e deja în sferturile de finală. El a precizat că dacă nu va fi posibil ca meciurile PSG să aibă loc în Franţa, atunci echipa va juca și se va antrena în străinătate.

Nici Serie A nu se știe dacă se va relua

Ministrul italian al Sporturilor, Vincenzo Spadafora, a declarat că posibilitatea ca ediţia 2019/2020 a Serie A să se reia este din ce în ce mai îndepărtată din punctul său de vedere. „Sunt negocieri în curs între comisia ştiinţifică şi federaţie (FIGC), care a prezentat un protocol medical considerat insuficient. Totuşi, eu am spus mereu că reluarea antrenamentelor nu presupune neapărat reluarea sezonului. Văd din ce în ce mai îndepărtată posibilitatea ca Serie A să se reia. Jucătorii vor să reia antrenamentele, au dreptate, dar dacă aş fi preşedinte de club m-aş gândi mai mult la cum să încep sezonul următor în siguranţă. Franţa nu va fi ultimul campionat care decide să se oprească aici şi asta ar putea încuraja Italia să procedeze la fel”, a spus Spadafora la postul La7.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net