Finala Champions League: Barcelona a câştigat trofeul pentru a cincea oară

Ultima actualizare:
Omul lui real Madrid, Morata, înscrie pentru 1-1
Omul lui real Madrid, Morata, înscrie pentru 1-1

Formaţia FC Barcelona a câştigat Liga Campionilor pentru a cincea oară în istorie, după ce a învins, sâmbătă, la Berlin, cu scorul de 3-1 (1-0), echipa Juventus Torino, în finala competiţiei.

Nu a fost de ajuns pentru Juventus ca jucătorii ei să-l blocheze pe Messi şi să se bată pentru fiecare minge. Barcelona a început meciul foarte bine şi după o fază în care s-a văzut absenţa celui mai important om din apărarea "Bătrânei Doamne", Giorgio Chiellini, a deschis scorul cu un şut plasat al lui RaKitici, omul de la care a plecat faza primei reuşite. Cu un 1-0 liniştitor, Barca a luat piciorul de pe acceleraţie şi a preferat posesia. Italienii însă sunt o echipă atipică. Nu au nevoie de balon pentru a te învinge. În ultimele 6 meciuri eliminatorii din Champions League, doar într-un singur meci a avut o posesie superioară.

Finala Champions League: Juve se trezeşte

De asta a plecat Luis Suarez de la Liverpool
De asta a plecat Luis Suarez de la Liverpool

Pauza a fost un sfetnic bun pentru Massimiliano Allegri şi băieţii săi, Juve ieşind de la cabine cu chef de fotbal. Au făcut un pressing agresiv în jumătatea adversă, mijlocaşii centrali au urcat şi ei, iar fundaşii laterali, Evra şi Lichtsteiner, i-au ţinut pe Dani Alves şi Jordi Alba în apărare. A fost de ajuns ca jucătorii italieni să facă ceea ce adversarul nu s-ar fi aşteptat pentru a destabiliza apărarea Barcelonei. Lichtsteiner a urcat în terenul campioanei Spaniei, a pasat lui Marchisio care a trimis mingea către acelaşi fundaş dreapta cu călcâiul, în adâncime. Centrare la Tevez, şut al acestuia, Ter Stegen n-a putut decât să respingă. Unde? La Morata! Era 1-1 şi fanii torinezi au oprit comentariul TVR de pe Olympiastadion. Dintr-o dată, Barca s-a înmuiat. Juve o sufoca. Loviturile de colţ se înşirau înspăimântător la poarta lui Ter Stegen.

Finala Champions League: Suarez «muşcă» din italieni

Neymar este la primul trofeu Champions League
Neymar este la primul trofeu Champions League

De ce tripleta Messi - Neymar - Suarez este considerată cea mai bună din lume? Pentru că atunci când creierul Messi este blocat foarte bine, ceilalţi doi ies la rampă. În doar o clipă, Messi a scapat de fundaşii şi mijlocaşii din jurul său, a şutat violent, Buffon a respins până la Suarez, care a pus latul pentru 2-1. Neymar a înscris şi el, însă golul a fost anulat pentru un henţ la atacantul brazilian. Semnalizarea a venit din partea adiţionalului Hüseyin Göçek. Apoi a intrat Xavi, omul de care se leagă istoria recentă a Barcelonei, pentru ultima oară în tricoul blau-grana.

Finala Champions League: Neymar, un gol meritat

Jucătorii Barcelonei au primit trofeul de la preşedintele Platini
Jucătorii Barcelonei au primit trofeul de la preşedintele Platini

Allegri şi-au pierdut răbdarea, italienii au atacat ca nişte nebuni, dar contraatacul este ceva ce la Barcelona se învaţă încă de la juniori, iar la echipa mare acesta funcţionează aproape perfect. Pique a ieșit să respingă o minge de la aproximativ 25 de metri de poarta sa, balonul a ajuns la Xavi, care l-a lansat pe Neymar. Brazilianul a ţinut de minge, a pasat la Pedro, care i-a retrimis juniorului, acesta din urmă punctând cu un şut printre picioarele lui Buffon. Omul care cucerea titlul Mondial în 2006 pe acest stadion era învins pentru a treia oară sâmbătă seară şi nu putea să-şi încheie cariera cu o încununare europeană.

Finala Champions League: A treia "triplă" şi a 5-a Ligă a Campionilor

Suarez a contribuit şi el la triumful celor doi colegi ai săi
Suarez a contribuit şi el la triumful celor doi colegi ai săi

FC Barcelona a reuşit să realizeze "tripla" pentru a doua oară în în istoria sa, după ce în acest sezon a câştigat campionatul şi Cupa Spaniei, iar, sâmbătă, s-a impus în finala Ligii Campionilor cu Juventus Torino. FC Barcelona a mai reuşit această performanţă şi în 2009 cu Pep Guardiola. Reuşita din acest an a fost însă dedicată lui Tito Vilanova. Messi i-a promis că va repeta performanţa reușită când acesta era secundul lui Pep şi i-o va dedica. Alte şase echipe au reuşit "tripla" în istorie: Celtic Glasgow în 1967, Ajax Amsterdam în 1972, PSV Eindhoven în 1988, Manchester United în 1999, Internazionale Milano în 2010 şi Bayern Munchen în 2013.

Finala Champions League: Neymar, Messi şi Cristiano Ronaldo, golgheterii Ligii Campionilor

Evra, omul finalelor pierdute
Evra, omul finalelor pierdute

Fotbaliştii echipei FC Barcelona, Neymar şi Lionel Messi, şi jucătorul formaţiei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, sunt golgheterii sezonului 2014/2015 din Liga Campionilor, fiecare reuşind să înscrie de câte zece ori, informează uefa.com. Neymar a reuşit să se alăture lui Messi şi Ronaldo după ce a marcat în minutul 90+7 al meciului câştigat de FC Barcelona, sâmbătă, la Berlin, în faţa formaţiei Juventus Torino. Este pentru prima oară din sezonul 2006/07 când un alt jucător decât Messi sau Ronaldo se află în fruntea clasamentului golgheterilor. În acel sezon s-a impus Kaka,de la AC Milan, cu zece goluri.

Finala Champions League: Evra, primul jucător care pierde de patru ori finala Ligii Campionilor

Luis Enrique este un antrenor fericit
Luis Enrique este un antrenor fericit

Fundaşul francez Patrice Evra a devenit primul jucător care a pierdut de patru ori finala Ligii Campionilor, cu AS Monaco (2004), Manchester United (2009 şi 2011) şi în acest an cu Juventus Torino. Evra a jucat 89 de minute, sâmbătă seară, pentru Juventus, în meciul pierdut cu FC Barcelona, scor 1-3, în finala Ligii Campionilor. El a mai evoluat pentru AS Monaco în finala pierdută cu FC Porto în 2004 şi pentru Manchester United în 2009 şi 2011, când englezii au fost învinşi de fiecare dată de FC Barcelona.

Finala Champions League: Luis Enrique - "Suntem foarte fericiţi, am un grup unic de jucători"

Massimiliano Allegri a avut un sezon aproape perfect cu Juventus
Massimiliano Allegri a avut un sezon aproape perfect cu Juventus

Tehnicianul echipei FC Barcelona, Luis Enrique, a declarat, sâmbătă seară, că are un grup unic de jucători, care nu se mai satură de victorii, după ce catalanii s-au impus, scor 3-1, în meciul cu Juventus, din finala Ligii Campionilor, informează uefa.com. "Suntem foarte fericiţi. Am un grup unic de jucători. Sunt învingători, solidari şi le place ceea ce fac. Este meciul cu numărul 60 al sezonului, cu 50 de victorii. A fost un an dificil şi sunt recunosctăro oamenilor care au crezut în mine. Nu m-am gândit că vom câştiga atâtea trofee, dar mereu am vrut să-mi fac treaba cât pot mai bine. Jucătorii mei au arătat că nu s-au săturat de victorii", a declarat Enrique.

Finala Champions League: Massimiliano Allegri - "Am avut un sezon extraordinar"

Luis Suarez, un campion ciudat
Luis Suarez, un campion ciudat

Tehnicianul echipei Juventus Torino, Massimiliano Allegri, a declarat că este foarte mulţumit de prestaţia jucătorilor săi care au făcut un sezon extraordinar şi au jucat o mare finală, sâmbătă, cu FC Barcelona, scor 1-3, în ultimul act al Ligii Campionilor. "Am avut un sezon extraordinar şi am jucat o mare finală. Am întâlnit o mare echipă, cu trei jucători extraordinari. Nu am ce să le reproşez băieţilor. Cred că acest sezon poate fi un punct de plecare pentru a fi şi mai puternici", a declarat Allegri.

Finala Champions League: Luis Suarez - "Este incredibil, este ceva unic"

Gianluigi Buffon nu a reeditat performanţa din 2006
Gianluigi Buffon nu a reeditat performanţa din 2006

Atacantul Luis Suarez a declarat, sâmbătă, că trăieşte ceva unic, subliniind că pentru a câştiga trofee trebuie să suferi, după ce FC Barcelona a obţinut Liga Campionilor pentru a cincea oară, în urma victoriei, scor 3-1, din meciul cu Juventus Torino, informează uefa.com. "Este incredibil, este ceva unic. Ca să câştigi astfel de trofee, trebuie să suferi. După ce au egalat a fost greu, dar avem jucători care au făcut diferenţa. Am luptat meci de meci şi ne-am atins obiectivele. Cel mai bun lucru la această echipă este faptul că am fost uniţi de la începutul sezonului", a declarat Suarez.

Finala Champions League: Buffon, marele învins


    Gianluigi Buffon nu a reeditat performanţa obţinută cu naţionala Italiei în 2006Foto Twitter
Gianluigi Buffon nu a reeditat performanţa obţinută cu naţionala Italiei în 2006Foto Twitter

Căpitanul echipei Juventus Torino, Gianluigi Buffon, a declarat, sâmbătă, că ajungerea în finala Ligii Campionilor oferă încredere şi speranţă formaţiei sale, subliniind că speră ca în două-trei sezoane să-şi transforme alte vise în realitate, informează uefa.com. "Au fost vreo zece minute când am crezut că putem câştiga şi chiar atunci am pierdut. Ar fi fost extraordinar să câştigăm. Nu am reuşit, dar nu pentru că nu am încercat. Barcelona este cea mai bună echipă din lume şi rezultatul este corect. Această performanţă ne dă încredere şi speranţă. Vom rămâne la acest nivel sezonul viitor şi poate în doi-trei ani voi reuşi să transform alte vise în realitate", a declarat Buffon, în vârstă de 37 de ani.

Buffon a fost încântat de reacţia fanilor torinezi la finalul meciului: "În fotbal, ca şi în viaţă, sunt momente de mare bucurie şi clipe în care eşti dezamăgit. Am sărbătorit multe înainte de această înfrângere. Am fost foarte fericiţi de reacţia fanilor noştri la finalul meciului. Asta înseamnă că în sport nu contează doar victoriile".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net