S-au vărsat lacrimi din abundenţă în aceste zile la sediul clubului Fiorentina, în memoria celui care a fost Davide Astori, căpitanul „viola” răpus în somn de un stop cardio-respirator.


Jucătorul cu aproape 300 de meciuri în Serie A, dar şi cu 14 prezenţe la naţionala Italiei, va fi condus mâine dimineaţă pe ultimul drum. Înmormântarea lui Astori e programată de la ora 11.00 şi va fi oficiată de episcopul Florenţei, cardinalul Giuseppe Betori. Miercuri după-amiază, corpul neînsufleţit al fotbalistului va fi expus la Coverciano celor care dorecs să-i aducă un ultim omagiu.

Ieri, toţi componenţii echipei Fiorentina au trecut pe la „zidul plânsului”, locaţia special amenajată la intrarea în stadionul Artemio Franchi.

astori2.jpg

Jucătorii Fiorentinei şi-au omagiat căpitanul

În frunte cu antrenorul Pioli, foştii colegi ai lui Astori s-au aşexat în semicerc şi şi-au aplaudat căpitanul trecut în nefiinţă la doar 31 de ani.

astori3.jpg

Jucătorii Fiorentinei şi-au omagiat căpitanul

În semn de apreciere, tricoul cu numărul 13 purtat de Davide atât la Fiorentina cât şi la Cagliari a fost retras definitiv de ambele cluburi. Deşi fotbalul a trecut în plan secund în aceste zile la Florenţa, jucătorii grupării „viola” şi-au reluat antrenamentele pentru că duminică îi aşteaptă un meci în Serie, acasă cu Benevento, prima partidă fără căpitanul Astori.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: