Florin Andone, primul "căpşunar" ajuns fotbalist

Ultima actualizare:

    Florin Andone a avut un debut de vis în prima ligă spaniolă de fotbalFoto: Corbis
Florin Andone a avut un debut de vis în prima ligă spaniolă de fotbalFoto: Corbis

După ce Contra a lăsat Spania pentru China, singurul român din campionatul iberic a rămas „anonimul” Florin Andone. De luni seară, tânărul atacant de 21 de ani nu mai e atât de necunoscut.

Apărut de nicăieri printre titularii lui Cordoba, Andone şi-a făcut un debut de vis pe prima scenă a fotbalului din Spania, marcând unul dintre golurile cu care echipa sa a trecut de Granada, scor 2-0. Născut la Botoşani, Andone n-a jucat nici un minut în România. Rămas fără tată la 12 ani, puştiul s-a mutat la mama sa, care muncea în provincia Castellon din estul Spaniei, într-o zonă plină de „căpşunari” români. În ciuda situaţiei materiale precare, Florin n-a abandonat fotbalul şi a crezut mereu în steaua sa. Ca urmare, în 2011 a fost remarcat de scouterii clubului Villarreal, care l-au transferat pentru echipa secundă. Anul trecut, a jucat împrumutat la o grupare din divizia a treia, Atletico Baleare, pentru ca în vară să fie cumpărat de Cordoba. Luni seară, povestea fascinantă a lui Andone a continuat cu golul reuşit chiar la primul său meci în La Liga, unul dintre cele mai puternice campionate din lume. 

La un moment dat, Andone a fost urmărit de selecţionerii naţionalelor de tineret ale Spaniei, dar nu a primit nici o convocare oficială. În 2011, Florin a acceptat însă să joace în tricoul naţionalei Under 19 a României, bifând 3 partide în preliminariile CE 2012.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net