Florin Andone, spulberat de Real Madrid sub ochii lui Contra

Ultima actualizare:

    Florin Andone
Florin Andone

Florin Andone a trăit un coșmar în meciul Real Madrid – Galatasaray (6-0), urmărit din tribune și de selecționerul naționalei.

Cu atacantul român titular, Galata s-a făcut de râs pe „Bernabeu”, încasând șase goluri fără să dea vreunul. Prestația lui Florin Andone în Liga Campionilor nu l-a încântat deloc pe Cosmin Contra în vederea „dublei” decisive cu Suedia și Spania din preliminariile Euro 2020.

Dacă Nicușor Stanciu a rezistat cu Slavia Praga la Barcelona (0-0), Andone s-a aflat la polul opus la întâlnirea cu cealaltă mare echipă a Spaniei. Vârful de 26 de ani făcuse un meci bun contra Realului în urmă cu două săptămâni, la Istanbul, când a fost în două rânduri extrem de aproape de a marca în poarta „galacticilor”. Momentul fericit al lui Andone s-a concretizat și în pornirea discuțiilor privind cumpărarea definitivă a sa de Galatasaray (de la Brighton) în schimbul a cinci milioane de euro. Returul cu madrilenii de miercuri seară era așadar prilejul ideal ca Florin Andone să-și demonstreze valoarea. Doar că meciul Real – Galatasaray a început, practic, de la scorul 3-0 pentru gazde, atât cât arăta tabela în minutul 15. Iureșul echipei antrenate de Zinedine Zidane a turnat plumb în picioarele grupării turce (fără nici un turc în primul 11!), Florin Andone și colegii săi dovedindu-se simple jaloane. Tricolorul n-a avut mai mult de 15 atingeri de balon în prima repriză, iar ocaziile de gol au lipsit cu desăvârșire. Chinul lui Andone s-a terminat însă la pauză, antrenorul Fatih Terim reținându-l la vestiare, într-un moment în care Real înscrisese și al patrulea gol din totalul de șase (6-0 scor final).

Neputincios pe teren, Andone nu i-a dat motive de încredere selcționerului Contra, care s-a deplasat la Madrid special pentru a vedea această întâlnire de foc. Cei doi se vor întoarce însă în capitala Spaniei peste 10 zile, atunci când naționala României va avea ocazia să se califice la Euro 2020. Mai exact, în cazul unei victorii vinerea viitoare cu Suedia (la București), România va avea nevoie de cel puțin un egal acasă la fosta campioană mondială. Partida cu Spania se va juca la 18 noiembrie Madrid, dar nu pe „Bernabeu”, ci pe noua arenă „Wanda Metropolitano”.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net