A fost confirmată cauza morții lui Davide Astori! „N-a existat un alt motiv”

Ultima actualizare:

    S-a aflat cauza morții lui Davide AstoriFoto: Getty
S-a aflat cauza morții lui Davide AstoriFoto: Getty

A fost confirmată oficial cauza morții jucătorului Davide Astori. Moartea starului Fiorentinei, care s-a stins din viață la doar 31 de ani, a șocat pe toată lumea, iar apropiații au așteptat cu sufletul la gură rezultatul analizelor post-mortem.

Rezultatul autopsiei lui Davide Astori a confirmat primele informații vehiculate în presă săptămâna trecută și anume, că fundașul a murit din cauza unui stop cardio respirator.

„N-a existat un alt motiv pentru decesul lui Astori. Bătăile inimii au fost din ce în ce mai rare și, într-un final, s-au oprit”, scrie presa italiană.

"Din nefericire, astfel de tragedii se pot întâmpla. Această dramă trebuie să ne determine să sporim măsurile privind controalele. Spun asta, cu toate că Italia e ţara care studiază cel mai mult acest aspect. Avem reguli extrem de stricte şi se fac controale foarte amănunţite înainte ca orice fotbalist să primească avizul medical. Testele sunt fundamentale pentru a preîntâmpina problemele de inimă şi fiecare fotbalist face an de an o serie de verificări. Inclusiv EKG-uri şi teste de stres", a spus Alfonso De Nicola, medicul lui Napoli, potrivit Digi sport.

De asemenea, șefii clubului la care a jucat Astori, au hotărât ca soția fotbalistului să primească salariul acestuia până la sfârșitul vieții. Suma nu este deloc neglijabilă. Astori avea un contract de 1,3 milioane de Euro cu Fiorentina.

Fostul căpitan al Fiorentinei va fi înmormântat joi, 8 martie. Era căsătorit cu Francesca, un fotomodel, cu care avea o fetiță de doi ani.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net