A fost ziua derby-urilor europene! Livepoool, Ajax și Real, marile învingătoare

Ultima actualizare:

    Salah a marcat trei goluri pentru Liverpool cu Manchester UnitedFOTO: EPA
Salah a marcat trei goluri pentru Liverpool cu Manchester UnitedFOTO: EPA

Chiar dacă singura partidă programată duminică în Liga 1, Farul – FCSB, a fost amânată, microbiștii români nu au avut de ce să se plângă. În nu mai puțin de 7 țări au avut loc meciuri foarte puternice, între rivale de ”o viață”. Adevărate derby-uri urmărite de zeci de milioane de fani de pretutindeni.

Anglia. În țara cu cel mai bogat fotbal din lume, capul de afiș a fost meciul Manchester United – Liverpool. Deși teoretic se anunța un meci echilibrat, acesta a fost la discreția oaspeților, care s-au impus cu uluitorul scor de 5-0! Salah, cu o ”triplă” în minutele 38, 45+5 și 50 a fost eroul unui meci în care celelalte goluri au fost marcate de Keita, în minutul 5 și de Jota, în minutul 13. Înfrângerea nu face decât să confirme pasa proastă prin care trece United, care e cu atât mai surprinzătoare cu cât a început după venirea lui Cristiano Ronaldo și care i-a mai săpat un pic ”groapa” antrenorului Solskjaer, pe care tot mai multă lume îl vrea demis.

Spania. În LaLiga a avut loc derby-ul derby-urilor: FC Barcelona – Real Madrid. Aflată în cea mai proastă pasă din ultimele decenii, Barca a fost învinsă cu scorul de 2-1 de marea rivală. Meciul a fost dominat de Real, care a deschis scorul prin Alaba, în minutul 32, dar a avut un final incendiar, cu două goluri marcate în prelungiri. Mai întâi, Lucas Vazquez a dublat avantajul oaspeţilor, în minutul 90+4, după care, în minutul 90+7, Kun Aguero a marcat golul de onoare al gazdelor. Lipsa de formă a gazdelor a fost taxată de fani, doar 86.422 de spectatori fiind prezenți pe Camp Nou, aceasta fiind cea mai slabă asistenţă din ultimele zece ediţii ale derby-ului disputate la Bacelona.

Italia. Legendarul Derby d’Italia, partida care pune față în față formațiile Internazionale Milano și Juventus Torino, s-a încheiat la egalitate, după o partidă dominată de milanezii la care portarul Ionuț Radu a fost doar revervă neutilizată. Dzeko a deschis scorul în minutul 17 pentru Inter, iar egalarea a fost adusă de Dubala, dintr-un penalty transformat în minutul 89, după un fault pe care doar Juventus îl putea primi.

Franța. Cel mai așteptat meci al rundei a XI-a, Olympique Marseille – PSG s-a încheiat fără goluri, deși fiecare echipă a avut câte o reușită anulată după consultarea sistemului VAR. Chiar dacă oaspeții i-au avut în primul 11 pe Messi și Neymar, gazdele au fost mai incisive și mai aproape de victorie. Suporterii lui Olympique și-au dat din nou în petec, unii intrând pe teren și obligându-I pe organizatori să-i scoată pe oaspeți de pe gazon cu ajutorul scutierilor.

Rusia. Cel mai puternic meci al etapei a XII-a a primei ligi din Rusia, a fost cel dintre marile rivale Zenit Sankt Petersburg și Spartak Moscova. Deși oaspeții păreau a fi mult mai în formă, gazdele s-au impus cu un incredibil 7-1! Înaintea acestui meci, Zenit pierduse trei meciuri la rând, două în campionat și unul în Liga Campionilor, în timp de Spartak avea două victorii și un egal în ultimele trei partide, dintre care una în Liga Europa.

Olanda. A fost ziua celui mai așteptat duel din campionat: Ajax – PSV. Chiar dacă se aștepta un meci echilibrat, atât prin prisma tradiției, cât și a poziției în clasament – echipele ocupau primele două locuri, la distanță de doar un punct - a fost un adevărat ”măcel”, pentru că formația gazdă s-a impus cu scorul de 5-0! Și acum s-a detașat la patru puncte în fruntea ierarhiei.

Grecia. Singurul derby european care a avut implicați și jucători sau antrenori români a fost cel din Grecia, acolo unde PAOK Salonic, formația pregătită de Răzvan Lucescu și la care este legitimate Alex Mitriță, a pierdut cu 2-1 în deplasare cu Olympiacos Pireu. Internaționalul român a fost introdus pe teren în minutul 60, dar a fost înlocuit după 19 minute, pentru că s-a accidentat. El a acuzat probleme la mușchii inghinali. În urma acestui rezultat, Olympiacos rămâne lider, cu 17 puncte, în timp ce PAOK ocupă poziția a treia, cu 13.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net