Fostul portar al echipei Chapecoense, Danilo, decedat acum două săptămâni în accidentul aviatic din Columbia, a fost desemnat de fani cel mai bun jucător al sezonului în Brazilia.


Premiul lui Danilo a fost ridicat de mama acestuia.

Confederaţia Braziliană de Fotbal l-a desemnat cel mai bun jucător al sezonului pe atacantul campioanei Palmeiras, Gabriel Jesus, iar tehnicianul anului a fost ales Cuca, tot de la Palmeiras. Apoi, cel mai frumos gol al sezonului a fost marcat de veteranul Ze Roberto (Palmeiras).

Echipa ideală a sezonului este: Jailson (Palmeiras) - Jean (Palmeiras), Geromel (Gremio Porto Alegre), Yerri Mina (Palmeiras), Jorge (Flamengo) - Tche Tche (Palmeiras), Diego (Flamengo), Dudu (Palmeiras), Moises (Palmeiras) - Robinho (Atletico Mineiro), Gabriel Jesus (Palmeiras).

Antrenorul formaţiei Chapecoense, Caio Junior, şi 19 dintre fotbaliştii săi au decedat, la 29 noiembrie, după ce aeronava care îi transporta la Medellin s-a prăbuşit în apropierea oraşului columbian. Ei se îndreptau spre Medellin, pentru meciul cu Atletico Nacional, din prima manşă a finalei Cupei Americii de Sud.

Asociaţia sud-americană de fotbal (Conmebol) a anunţat oficial că echipa Chapecoense este noua deţinătoare a Cupei Americii de Sud. În urma deciziei Conmebol, Chapecoense va evolua în sezonul viitor în Copa Libertadores.

 
 
Loading...