Fotbalişti români, căpitani peste mări şi ţări

Ultima actualizare:

    Ştefan Radu e căpitan într-unul dintre cele mai puternice campionate din lume, cel italianFoto: AP
Ştefan Radu e căpitan într-unul dintre cele mai puternice campionate din lume, cel italianFoto: AP

Nu e deloc uşor să te impui în postura de căpitan de echipă la o formaţie de peste hotare. Totuşi, lazialul Radu, „americanul” Cociş şi fostul stelist Pintilii au demonstrat că se poate.

În urmă cu câteva săptămâni, Ştefan Radu (28 de ani) şi-a prelungit contractul cu Lazio până în 2020, devenind cel mai vechi jucător din vestiarul romanilor. Astfel, nu miră pe nimeni faptul că fundaşul român e considerat de italieni principalul favorit să preia banderola de căpitan la Lazio. Ocazional, fostul dinamovist a mai fost în această onorantă postură, dar acum rolul său va fi unul definitiv. Dacă Ştefan Radu a avut la dispoziţie şapte ani pentru a se impune ca lider, nu acelaşi lucru se poate spune despre ceilalţi doi jucători români unşi căpitani la echipe din străinătate. 

La numai un an după ce s-a transferat în America, la Chicago Fire, internaţionalul Răzvan Cociş (32 de ani) a devenit indispensabil în viziunea yankeilor. În ciuda faptului că echipa sa suferă, aflându-se la coada clasamentului din MLS, Cociş s-a remarcat cu evoluţii constant bune şi cu goluri spectaculoase. Răsplata n-a întârziat să apară, antrenorul canadian de la Chicago responsabilizându-l şi mai mult pe mijlocaşul român cu banderola de căpitan.

Fostul stelist Mihai Pintilii e un caz aparte. Înainte de a debuta într-un meci oficial în tricoul israelienilor de la Hapoel Tel Aviv, închizătorul de 31 de ani s-a trezit căpitan. “A fost ales Pintilii pentru experienţa lui vastă şi pentru ce-a arătat în cantonament. E un lider atât în teren, cât şi în afara lui”, s-a justificat antrenorul lui Hapoel.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net