Fotbalistul care costă un miliard €

Ultima actualizare:

    Gareth Bale e considerat cel mai valoros fotbalist al lumiiFoto: Guliver/ GettyImages
Gareth Bale e considerat cel mai valoros fotbalist al lumiiFoto: Guliver/ GettyImages

Galezul Gareth Bale e pe primul loc în topul celor mai valoroşi fotbalişti de pe mapamond. A semnat recent un nou contract cu Real Madrid şi “galacticii” s-au asigurat că dacă-l vor pierde mai devreme de expirarea înţelegerii vor primi peste un miliard de euro “despăgubiri”. Nu e singurul caz de acest gen.

Bale a fost ales fotbalistul anului în Ţara Galilor, un mic premiu pentru realizările din acest an. Britanicul se poate lăuda că noul contract cu Real i-a adus un salariu de 20 de milioane de euro pe an până în 2022. Orice club care-l va dori până atunci va trebui să scoată din buzunar mai mult de un  miliard de euro, în jur de 1.007.000.000. În urma sa în clasament e colegul de la Madrid, Cristiano Ronaldo. Şi el a parafat un nou acord cu trupa spaniolă. Va lua 100 de milioane ca leafă în următorii cinci ani, e cel mai bine plătit sportiv din lume, socotind şi contractele din publicitate, dar nu are o clauză de reziliere care să o depăşească pe a lui Bale. Portughezul poate pleca la altă echipă de acum dacă se va achita aproximativ 800 de milioane de euro. Podiumul la această “categorie” e stabilit tot de un jucător al “galacticilor”, James Rodriguez. Pentru el se poate plăti “doar” 477 de milioane. Bineînţeles, rivala Barcelona nu se putea lăsa mai prejos. 

Şefii de aici îşi preţuiesc la fel starurile. Neymar poate fi cumpărat în prezent cu puţin peste 235 de milioane de euro. Datorită tinereţii, el este mai scump decât cel considerat la ora actuală cel mai bun din lume, Messi. Argentinianul îi poate părăsi pe catalani dacă un club e dispus să ofere 200 de milioane de euro. 

La aceeaşi echipă se află Luis Suarez, pe locul şase în ierarhia noastră. 180 de milioane trebuie să intre în conturile Barcei pentru ca Suarez să plece acum. “Veteranul” Andres Iniesta e pe poziţia a şaptea, mjlocaşul de pe Camp Nou fiind disponibil contra a 160 de milioane de euro. 

Ne întoarcem la Real pentru a stabili locul opt al clasamentului: Sergio Ramos are o clauză de “despărţire” de 140 de milioane de euro. Top zece e închis de jucătorii Barcelonei: Jordi Alba şi Sergio Busquets, fiecare costând 120 de milioane. 

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net