Fotbalul englez zduguit de abuzuri sexuale: 83 de victime!

Ultima actualizare:

    Andy Woodward, una dintre victimefoto: The Guardian
Andy Woodward, una dintre victimefoto: The Guardian

Poliţia din Cheshire a identificat trei suspecţi şi 83 de posibile victime în cazul abuzurilor sexuale asupra minorilor din fotbal.

"Ancheta este extrem de complexă şi probabil că va mai dura ceva timp. Îi îndemnăm pe toţi cei care au fost victimele abuzului sexual, indiferent când li s-a întâmplat, să ne contacteze", se arată într-un comunicat al poliţiei.

Fotbalul englez se confruntă în ultimele luni cu o serie de acuzaţii de pedofilie. Totul a pornit de la acuzaţiile mai multor foşti jucători la adresa lui Barry Bennell, în vârstă de 62 de ani, fost căutător de talente şi antrenor la Crewe Alexandra. Andy Woodward, Steve Walters, Jason Dunford şi Chris Unsworth, care au vârste de 43 şi 44 de ani, se numără printre cei care au vorbit despre traumele suferite când erau juniori sub conducerea lui Bennell.

Chris Unsworth a spus că a stat de mai multe ori în locuinţa lui Bennell şi că antrenorul avea uneori în pat doi sau trei băieţi pe care îi abuza. "Nu vorbeam niciodată între noi despre ce ni se întâmpla. Am fost violat de 50 până la 100 de ori", a explicat el.

Poliţia, Clubul Crewe şi Federaţia Engleză de Fotbal (FA) au deschis anchete în urma acestor mărturii. Societatea Britanică pentru Prevenirea Abuzurilor asupra Copiilor (NSPCC) a lansat o linie telefonică pentru semnalarea abuzurilor sexuale din fotbal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net