FOTO «E tragedie în familia lui Gigi!» Condamnat la 3 ani de închisoare, Becali a fost transferat la Penitenciarul Rahova

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Lovitură de teatru: Gigi Becali va face trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu MapN! În plus, pe vila şi terenurile lui a fost pus sechestru. Decizia e definitivă.

Luni seară, Becali s-a predat la poliţie. Mai întâi ar fi mers la IPJ Ilfov, iar ulterior a ajuns în arestul Poliţiei Capitalei, în jurul orei 21.00. Patronul Stelei n-a fost singur nici acolo. Finul Cristi Borcea, Mihai Stoica (managerul Stelei), dar şi alţi apropiaţi, l-au vizitat pe latifundiar şi în arest.

Aceştia încercaseră să-i ridice moralul lui Becali şi la vila din Pipera, acolo unde soţia, fetele şi mama au acceptat cu lacrimi în ochi ideea că bărbatul casei va merge la închisoare.

"Ce-am văzut acasă la Gigi este o tragedie. Nu-i doresc nimănui acele imagini", a spus Mihai Stoica.

Dacia Logan care l-a adus pe Gigi Becali în arestul Poliţiei Capitalei. (sursa: Ştirile Pro TV)

simeon stalpnicul png

Gigi Becali, în costumul albastru, în interiorul Loganului. (Foto: Alex Muscaliu)

simeon stalpnicul png

Târziu, după ora 23.00, Gigi Becali, Victor Babiuc şi Dumitru Cioflină au fost transferaţi la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Bucureşti - Rahova.

"În această seară au fost puse în aplicare mandatele de executare a pedepsei cu închisoarea emise pe numele a trei persoane. Acestea se află în custodia Poliției Capitalei, urmand a fi transferate tot în cursul acestei seri, la Penitenciarul de Maximă Siguranță București - Rahova", se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Mihai Stoica a scăpat de condamnarea în "Dosarul Transferurilor", dar şeful său n-a avut acelaşi noroc. (Foto: Alex Muscaliu)

simeon stalpnicul png

Cristi Borcea a venit luni seară să-şi vadă naşul arestat (Foto: Alex Muscaliu)

simeon stalpnicul png

Şoferul lui Cristi Borcea i-a dus câteva pachete lui Gigi Becali.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

România lui Gigi Becali: de la «ţara lui Dumnezeu» la «ţara Satanei»

Iată cine va conduce Steaua în absenţa lui Gigi Becali! Nu MM este primul pe listă

Gigi Becali, despre viitorul Stelei: «Din puşcărie mă voi uita la meciuri»

Verdictul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a venit ca o lovitură de ghilotină pentru Gigi Becali. El a aşteptat decizia definitivă la Parlament şi în toate declaraţiile pe care le-a dat în cele 8 ore de aşteptare nu a lăsat să se înţeleagă că bănuieşte ce-l aşteaptă.

În momentul în care a aflat că va sta trei ani la închisoare, Gigi Becali a dat afară ziariştii din biroul său şi nu a mai făcut nici o declaraţie.

Pe lângă cei trei ani de închisoare, justiţia a decis să pună sechestru pe vila şi terenurile omului de afaceri.

Alături de el, în acelaşi dosar, au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Cu 20 de ore înainte să afle verdictul final în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, Gigi Becali a vrut să fugă din România! La câteva zeci de minute după meciul Steaua - Viitorul (scor 2-5), el a fost prins de poliţiştii de frontieră cu un picior în avionul privat care urma să-l ducă în Israel, ţară cu care România nu are înţelegere de extrădare. 

Motivul celor 7 poliţişti de frontieră care l-au împiedicat să plece, fluturându-i în faţă interdicţia de a părăsi România, a fost faptul că Becali este urmărit penal într-un nou dosar, privind Avicola Iaşi, sub acuzaţiile de înşelăciune şi abuz în serviciu. Gigi Becali a fost dus la Parchetul instanţei supreme, de unde a plecat în jurul orei 00.30.

"Nu aveam nici o interdicţie de a părăsi ţara. Nu aveam nimic. Şi nici citaţiile nu le-am primit, nimic, nici o citaţie. Iar interdicţia a fost emisă cu două ore înainte să vină după mine la aeroport.

Au inventat o înşelăciune şi un abuz în serviciu la Avicola Iaşi. Păi eu, la Avicola, am dat 15 milioane de euro. I-am spus procurorului că am pierdut 15 milioane de euro şi mi-a spus că a rămas creanţa.

Mi s-a spus că am nişte reclamaţii, că eu am făcut înşelăciune. Procurorul de caz mi-a dat interdicţie de a părăsi ţara. Cică...să nu cumva să plec din ţară, ca să vadă dacă am furat la Avicola, dacă am înşelat", a declarat Becali, ieri dimineaţă, la România TV.

Gigi Becali a explicat că a vrut să plece în Israel să se roage. "Mă duceam în Israel să mă rog şi nu aveam nicio interdicţie să părăsesc ţara. Interdicţia au pus-o cu două ore înainte.

S-au gândit că dacă o pun cu cinci-şase ore îl anunţă cineva pe Becali. Dosarul Avicola Iaşi este unul fabricat. Ce-a zis SRI-ul? «Becali vrea să plece. Dacă pleacă şi se întâmplă ceva la Înalta Curte mâine (n.r. - ieri) ce o să spună lumea? Ce păzeau serviciile? Ia să luăm noi o măsură de precauţie, ce dacă facem un abuz?». Pentru ce m-au chemat? Nu puteau să vină în dimineaţa asta? Nu am primit nici o citaţie", a spus Becali.

simeon stalpnicul png

Iată primele declaraţii făcute de Gigi Becali după primirea verdictului: „Nu m-am ascuns, nu pot sta ascuns trei ani. Merg lângă familie şi rog organele în drept să dea dovadă de decenţă şi respect şi să aştepte să mă prezint singur, nu să vină cu mascaţi pe acasă.

Altfel, poate iese tărăboi, că vede lumea la televizor ce se întâmplă cu Becali. Mama e puternică, a zis că aşa a vrut Dumnezeu, dar sora mea a leşinat, asta e ţara Satanei.

Problema e că eu sunt achitat de cinci judecători şi condamnat de trei. O să fac o cerere la CEDO. oi face toate demersurile pe care le pot face ca să fiu liber pentru familia mea.

Prima dată m-am gândit să-i cer graţiere lui Băsescu... nu îmi e ruşine să cer libertatea mea. Ce, dacă face un act creştinesc, e ruşine? Şi trei zile de închisoare e mult, dar dacă aşa vreau Dumnezeu. Mă rog pentru mântuire. Asta e crucea pe care trebuie s-o duc".

simeon stalpnicul png

Finanţatorul Stelei a intenţionat să părăsească ţara duminică noaptea la bordul unui avion de lux. Conducătorul roş-albaştrilor a închiriat cu 5.000 de euro o aeronavă de la compania lui Ion Ţiriac şi urma să se deplaseze în Israel, alături de omul său de încredere, Ionuţ Luţu. 

Cessna Citation V este cel mai renumit avion jet de tip business.

Aeronava de 7 locuri e echipată cu fotolii şi canapele confortabile, interiorul este decorat cu esenţe rare de lemn, piele şi textile. Pe durata zborului, pasagerii au la dispoziţie sisteme audio şi DVD, servicii de telefonie şi conexiune la Internet.

Problemele lui Becali i se trag de la dosarul schimbului de terenuri cu MApN, caz cunoscut şi ca "Dosarul Schimbului de terenuri cu MApN". Concret, afacerea derulată în intervalul 1996 - 1999 între Becali şi Ministerul Apărării Naţionale ar fi adus statului un prejudiciu de 892.758 de dolari.

Cele două părţi au făcut un schimb de terenuri, omul de afaceri primind două parcele cu o suprafaţa totală de 30 de hectare în zona Voluntari în schimbul unui teren mult mai ieftin din Ştefăneştii de Jos.

Potrivit deciziei luate luni, completul de cinci judecători al instanţei supreme l-a condamnat pe Becali la doi ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată.

simeon stalpnicul png

Cum Gigi Becali fusese condamnat anterior la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul privind sechestrarea de persoane, pedepsele s-au contopit, iar Gigi Becali va executa pedeapsa cea mai grea, respectiv de trei ani de închisoare cu executare.

Din aceasta, instanţa a dispus să fie scăzută perioada 2 aprilie - 17 aprilie 2009, în care omul de afaceri a fost reţinut şi arestat preventiv pentru faptele din dosarul sechestrării de persoane.

Odată cu condamnarea la 3 ani de închisoare cu executare, judecătorii au decis punerea sechestrului pe vila din Pipera şi pe terenurile lui Becali. Potrivit declaraţiei de avere, Gigi Becali deţinea, în debutul campaniei electorale din 2012, 340 ha de teren agricol în Voluntari, Otopeni, Baloteşti şi Piteşti.

De asemenea, el mai are 22 ha teren forestier în Voluntari şi 24 ha de teren intravilan în Sectorul 1 şi Sectorul 2 din Bucureşti, potrivit Mediafax.

Becali are bijuterii diverse şi ceasuri de 300.000 de euro, dar şi un bloc în Zimnicea, cu 100 de locuinţe sociale, în valoare de 1.000.000 de euro. În plus, el are alte şase blocuri de cinci etaje, cu o suprafaţă de 84.775 mp.

Gigi Becali (55 de ani) a mai executat 15 zile de puşcărie în anul 2009 pentru sechestrarea de persoane. În noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, bodyguarzii săi, puşi de omul de afaceri, au imobilizat trei inşi, pe care i-au transportat, împotriva voinţei lor, într-un local din Pipera. Aceştia au fost sechestraţi două ore şi obligaţi să scrie declaraţii din care să reiasă că ei i-au furat maşina lui Becali.

Primele declaraţii ale lui Gigi Becali după condamnare: «Sora mea a leşinat, este ţara Satanei»

Ea este femeia care i-a prezis ce e mai rău lui Gigi Becali: «Mi-a spus că voi fi jertfit pentru ţară»

Declaraţia lui Gigi Becali înainte de a afla sentinţa: «Voi ieşi din viaţa publică»

Iată gestul care i-a fost fatal lui Gigi Becali şi care l-a trimis la închisoare!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net