FRF, amendă de 17.000 de euro!

Ultima actualizare:

    Suporterii români vor fi în număr mare la mecifoto: Click
Suporterii români vor fi în număr mare la mecifoto: Click

FRF a fost sancţionată cu 17.000 de euro de Comisia de Disciplină a UEFA, pentru incidentele provocate de suporterii români la meciul din deplasare, cu Irlanda de Nord, scor 0-0, din preliminariile Euro-2016.

Fanii români au folosit materiale pirotehnice şi au aruncat obiecte în teren. Totodată, forul de la Casa Fotbalului a fost sancţionat şi pentru că suporterii au afişat la meci un banner cu un mesaj politic.

"13-15 iunie 1990: trei zile de istorie românească. 13 iunie 2015: Tot aşteptăm ca vinovaţii să plătească" şi "The romanian are coming. To Euro 2016" au fost două dintre bannere.

Federaţia nord-irlandeză a fost amendată doar cu 3.000 de euro pentru incidentele de la acelaşi meci, astfel că Belfast Telegraph speculează faptul că românii au fost găsiţi vinovaţi pentru rănirea unui fotoreporter al agenţiei Presseye. Darren Kidd a fost rănit de o petardă aruncată din tribunele Windsor Park, el povestind că proiectilul l-a lovit în spate, în zona gâtului, apoi în cădere a explodat, provocându-i arsuri pe gât şi pe corp şi afectându-i auzul. Deşi nu a văzut cine a aruncat petarda, el era convins că vinovaţi sunt suporterii gazdelor.

Fanii nord-irlandezi au respins cu vehemenţă aceste acuzaţii şi au prezentat pe reţele de socializare o înregistrare video care ar dovedi că proiectilul a fost aruncat dintr-un sector al tribunei a doua, singurul populat cu spectatori români.

Acest incident a fost trecut în raport de observatorul UEFA al meciului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net