FRF gaură de trei milioane de euro

Ultima actualizare:

    Burleanu va da explicaţii procurorilorFoto: Click
Burleanu va da explicaţii procurorilorFoto: Click

În şedinţa Comitetului Executiv s-au arătat documente din care rezultă că deficitul bugetar al FRF e de peste trei milioane de euro. La data de 5 martie, când Burleanu a venit la conducere, cei de la “Casa Fotbalului” spuneau că profitul va fi de 4.16 milioane de euro, dar acum trebuie să justifice lipsurile.

În timpul Comitetului Executiv s-a stabilit şi data Adunării Generale. Astfel, întrunirea va fi la 30 martie, acolo urmând să se prezinte membrilor afiliaţi raportul financiar pe 2014, aprobarea bugetului pentru 2015 şi planul pentru următorii ani, până în 2020. Dar, subiectul fierbinte la FRF a fost un raport care a arătat deficitul: compania de audit a scos la iveală pierderi de peste 3 milioane de euro pe 2014.

Din câte se pare, lipsurile au fost cauzate de plata salariilor compensatorii către fostul preşedinte al CCA, Vasile Avram, în urma deciziei Tribunalului Bucureşti de anul trecut. În plus, a fost nevoie de achitarea unor onorarii ale avocaţilor care au apărat federaţia în diferite procese.

FRF, deficit bugetar de peste trei milioane de euro

Ali bani ar fi "dispărut" şi pentru leafa angajaţilor FRF. Fondul de salarii aprobat pentru 2014 era de 2,8 milioane de euro, cu taxe şi contribuţii, dar în realitate s-ar fi cheltuit aproximativ 3,2 milioane de euro. Totuşi, oficialii de la “Casa Fotbalului” au redus cheltuielie pe alte planuri: nu au mai "ridicat" sala polivalentă de la Mogoşoaia, adică au rămas cu 136.000 de euro la buget, restul construcţiei urmând a fi achitat de alte instituţii, şi au schimbat compania de gaze de la federaţie cu una mult mai ieftină.

Interesant e că la data de 5 martie, când a fost ales Răzvan Burleanu, FRF previziona venituri de 14,46 milioane de euro şi cheltuieli de 10,3 milioane de euro, adică un profit de 4.16 milioane de euro.

FRF, deficit bugetar de peste trei milioane de euro

În cadrul şedinţei Comitetului Executiv s-a discutat şi despre arbitraj, reprezentanţii cluburilor reproşându-i preşedintelui CCA, Kyros Vassaras, maniera jalnică din prima etapă. Printre cei nemulţumiţi s-a numărat şi preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, pentru prestaţia lui Cristi Balaj de la partida cu Rapid.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net