Fostul internațional român Gabi Tamaș a semnat pentru un an cu formația din orașul dunărean și ar putea fi folosit de Astra Giurgiu în meciul de luni, cu FCSB


Dat dispărut în urmă cu două săptămâni de la Hapoel Haifa, înaintea unui meci de pregătire pe care gruparea israeliană l-a susținut la București, Gabriel Tamaș a fost lăsat să plece la Astra Giurgiu deși inițial i se prelungise contractul. Chiar înainte de a se parafa înțelegerea fundașul a marcat un gol în meciul de pregătire câștigat (2-1) cu echipa de liga a treia FC Pucioasa. În vârstă de 35 de ani, Gabi Tamaș s-a format ca fotbalist la Brașov, orașul natal, evoluând mai întâi la formațiile de acolo, Fotbal Club și Tractorul, iar mai apoi trecând pe la Dinamo București, Galatasaray, Spartak Moscova, Celta Vigo, AJ Auxerre, West Bromwich, CFR Cluj, Doncaster Rovers, Watford, Steaua, Cardiff City, FCSB și Hapoel. Internațional de juniori și de tineret, el a adunat 65 de selecții pentru prima reprezentativă a României, marcând și 3 goluri. 
În luna martie a acestui an, Tamaș a fost reţinut mai multe zile de poliţia israeliană pentru că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice un automobil cu viteza de 205 kilometri/oră, într-un sector de drum unde viteza legală maximă era de 90 de kilometri/oră. Poliţiştii l-au oprit pe Tamaş pentru viteză excesivă, apoi au constatat că internaţionalul român avea o alcoolemie de trei ori mai mare decât cea permisă (0,77 mg/l alcool în aerul exprirat).
Tamaș și-ar putea face debutul în noua ediție a Ligii 1 chiar în meciul Astra - FCSB, programat luni, de la ora 21.00, în etapa cu numărul 4.

 
 
Loading...