Gabi Tamaş o ţine pe Steaua în Europa!

Ultima actualizare:

    Gabi Tamaş
Gabi Tamaş

Cu o reuşită a fundaşului pe final de meci, roş-albaştrii au trecut de Osmanlispor (2-1) şi păstrează şanse de calificare.

Gabi Tamaş a fost erou într-un meci care părea pierdut la pauză. Echipa lui Reghecampf a renăscut în repriza secundă, obţinând pe final o victorie uriaşă. Calificarea în 16-imile Ligii Europa se va juca în ultima etapă, în partida din deplasare cu Villarreal, programată la 8 decembrie.

*Reculegere pentru Prodan. Înainte de fluierul de start, s-au păstrat câteva momente de linişte în memoria fostului fundaş al Stelei, decedat la numai 44 de ani din cauza unui infarct.

*Fanii au rămas acasă. Deşi oficialii Stelei se aşteptau la cel puţin 10.000 de spectatori, în tribunele Arenei Naţionale n-au fost mai mult de 5.000 de susţinători ai roş-albaştrilor.

*Pericolul Rusescu. Titular la Osmanlispor, fostul atacant al Stelei a fost un argint viu în startul meciului, el fiind principalul pericol pentru poarta lui Niţă. De partea cealaltă, ofensiva Stelei s-a bazat doar pe câteva şarje iniţiate de Adi Popa.

*Gol ca în curtea şcolii. Turcii au deschis scorul în minutul 30, după o acţiune clasică pe flancul drept. Momcilovic a dormit la un „un-doi” şi senegalezul Badou nu l-a iertat pe Niţă. Până la pauză, Osmanlispor mai putea marca de două ori, profitând de „găurile” din apărarea Stelei.

*Pauza, un sfetnic bun. Cu două schimbări efectuate la pauză, Steaua s-a aruncat în atac în startul reprizei secunde, iar presiunea uriaşă asupra turcilor s-a concretizat în minutul 68. Boldrin a bătut bine o lovitură liberă din lateral, iar Momcilovic a reluat în poarta goală mingea respinsă de portarul lui Osmanlispor.

*Tamaş o ţine pe Steaua în viaţă. Obligaţi să câştige, steliştii au continuat să atace în valuri. Descătuşarea a venit în minutul 86, tot după o centrare teleghidată a brazilianului Boldrin. De această dată, Gabi Tamaş a fost găsit pe traseul mingii, lovitura sa de cap fiind una imparabilă.

*Meci decisiv în Spania. Steliştii au fost ajutaţi şi de celălalt rezultat din grupă, FC Zurich - Villarreal 1-1. Astfel, în ultima etapă, pe terenul echipei iberice, o victorie asigură Stelei calificarea. Bun poate fi şi un egal cu goluri (2-2, 3-3 etc.) în cazul în care Zurich pierde cu Osmanlispor.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net