Gâlcă n-a mai rezistat în faţa Barcei. A luat 4 de la Messi & co

Ultima actualizare:

    Trupa românului a câştigat cu 2-1 în faţa lui Rayo Vallecano, pentru care Raţ n-a jucat, şi s-a depărtat de nisipurile mişcătoareFoto Click!
Trupa românului a câştigat cu 2-1 în faţa lui Rayo Vallecano, pentru care Raţ n-a jucat, şi s-a depărtat de nisipurile mişcătoareFoto Click!

Costel Gâlcă a devenit rapid erou la Espanyol, statut câştigat mai ales după eroicul 0-0 scos în faţa Barcelonei, într-un meci din campionat. Aseară, în Cupă, trupa românului n-a mai putut repeta însă performanţa, ba dimpotrivă.

Alb-albaştrii au început în forţă turul de pe Camp Nou şi au deschis scorul în minutul 9, prin Caicedo, şi se părea că Espanyol va mai detona o bombă. Messi a egalat însă după doar patru minute şi de aici a urmat măcelul. Argentinianul a făcut 2-1 cu un minut până în pauză, iar Pique a mărit avantajul la patru minute după reluare. Ca şi când nu era de ajuns, românul a pierdut doi jucători în doar trei minute, ambii eliminaţi. Perez a văzut al doilea galben pentru un fault cinic, iar Diop a fost trimis la cabine pentru că l-a înjurat de mamă pe Luis Suarez. În minutul 88, Neymar a închis tabela la 4-1, într-un meci în care Messi a marcat o dublă şi a dat două pase de gol. Returul de pe Cornella el Prat se anunţă astfel imposibil, dar Gâlcă are satisfacţia că măcar a ajucat fotbal împotriva sperietoarei Barcelona. “Sunt foarte afectat, e adevărat, pentru că echipa a început foarte bine partida, foarte curajas, dar la final... Dar, Barca este echipa care e acum în avantaj și știam că la un moment dat asta se va întâmpla. Trebuie să încercăm să revenim, dar va fi foarte dificil. Întrebați-l pe arbitru dacă a fost influențat de ce s-a spus după meciul de acum patru zile, cum că am fost prea duri. Arbitrul decide și e șeful pe teren, nu am ce să comentez mai mult. El știe de ce a luat aceste decizii referitoare la eliminări”, a afirmat Gâlcă după meci.

Barcelona a acuzat jocul dur al trupei lui Gâlcă. În imagine, Messi e călcat intenţionat de portarul lui Espanyol, dar rămâne nepenalizat
Barcelona a acuzat jocul dur al trupei lui Gâlcă. În imagine, Messi e călcat intenţionat de portarul lui Espanyol, dar rămâne nepenalizat

Meciul a fost însă tensionat şi după fluierul de final, cele două echipe fiind la un pas de încăierare după ce Suarez i-a jignit pe rivali. "După meci, în tunelul de la vestiare, jucătorul cu numărul 9 al Barcelonei, Luis Alberto Suarez Diaz, în timp ce toţi jucătorii lui RCD Espanyol urcau scările tunelului ce duce spre vestiare, i-a aşteptat şi li s-a adresat repetând în mai multe rânduri următoarele: "Sunt aici şi vă aştept! Veniţi aici! Sunteţi nişte gunoaie!". Provocând o confruntare între jucătorii ambelor echipe ce a necesitat intervenţia personalului de securitate, dar şi a staff-urilor tehnice ale ambelor formaţii", a scirs în raportul de joc arbitrul central, conform ziarului El Mundo Deportivo.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net