Gareth Southgate va încerca să-și readucă jucătorii cu picioarele pe pământ

Ultima actualizare:

    Gareth SouthgateFoto: EPA-EFE
Gareth SouthgateFoto: EPA-EFE

Antrenor al echipei de fotbal a Angliei, Gareth Southgate respinge ideea că jucătorii săi ar fi devenit favoriți la câștigarea competiției după victoria (2-0) obținută în fața Germaniei, pe Wembley, în optimile de finală. Selecționerul subliniază că formația sa se află „într-un moment periculos”.

Southgate și-a elogiat jucătorii care au reușit calificarea în sferturile de finală ale Euro 2020. "Jucătorii au fost uriaşi. Dar şi suporterii de pe stadion au fost incredibili. Am mai fost aici la meciuri sold-out şi nu a fost nici jumătate din zgomotul pe care l-am avut astăzi (n.r. - marţi). Erau în spatele fiecărui atac, la fiecare presing, la fiecare cursă. Energia a fost incredibilă pe stadion”.Întrebat dacă Anglia a devenit favorită, Southgate a spus: „Nici măcar nu trebuia să le spun jucătorilor, dar când ne-am întors în vestiar vorbeam deja despre ziua de sâmbătă (n.r. - meciul cu Ucraina din sferturile de finală). Am avut o evoluţie imensă, dar cu un cost fizic şi emoţional ridicat. Prin urmare, trebuie să ne asigurăm că ne recuperăm bine şi că, din punct de vedere psihologic, revenim la locul nostru. Este un moment periculos pentru noi. Pentru că există emoția victoriei şi senzaţia în ţară că trebuie doar să ne prezentăm pe teren pentru a câştiga, dar ştim că va fi o provocare imensă de acum înainte”. Selecționerul englez a insistat pe faptul că ai săi jucători au mai ajuns în ultimele etape ale unei competiţii, mai exact în semifinale la Campionatul Mondial din 2018, şi au văzut cât de dificil este. „Ei sunt cu picioarele pe pământ. Am venit aici cu un obiectiv care nu a fost încă atins. Am jucat cu o echipă cu patru campioni mondiali, cu un antrenor care are o carieră incredibilă. Am mult respect pentru ceea ce a făcut el. Întotdeauna au existat îndoieli cu privire la şansele noastre împotriva echipelor mari după Campionatul Mondial. Şi, cu experienţa sa, ştiam că Germania urma să dicteze ritmul anumitor faze ale meciului, că (n.r. - Toni) Kroos urma să organizeze jocul cu (n.r. - Mats) Hummels. Și că va trebui să avem răbdare. Ceea ce m-a mulţumit cel mai mult este că vom avea mereu pasiunea şi inima, dar azi am jucat şi cu capul. Am presat la momentul potrivit. Am vrut să fim agresivi în dueluri şi <<lateralii>> au făcut-o foarte bine. Au dat tonul. Atacanţii au ales bine când să se lanseze şi când să nu o facă. Am găsit echilibrul potrivit între a fi curajoşi cu mingea şi a păstra posesia în jumătatea noastră de teren. Fundaşii noştri au fost excepţionali în această privință. Dar, de asemenea, am ales bine când să avansăm rapid şi acesta a fost un adevărat pas înainte pentru noi", a declarat Southgate, potrivit lequipe.fr.Anglia s-a calificat în sferturile de finală ale Euro 2020 după ce a învins cu 2-0, marţi, pe Stadionul Wembley, echipa Germaniei.Au evoluat următoarele echipe:Anglia: Pickford - Walker, Maguire, Stones - Trippier, Rice (Henderson, 88), Philips, Shaw - Saka (Grealish, 69), Kane, Sterling. Selecţioner: Gareth SouthgateGermania: Neuer - Ginter (Emre Can, 88), Hummels, Rudiger - Kimmich, Goretzka, Kroos, Gosens (Leroy Sane, 88) - Havertz, Werner (Gnabry, 68), Muller (Musiala, 90+2). Selecționer: Joachim LowArbitru: Danny Makkelie (Olanda)Euro 2020

Optimi de finală

Italia - Austria 2-1Țara Galilor - Danemarca 0-4Belgia - Portugalia 1-0Olanda - Cehia 0-2Spania - Croația 5-3 (după prelungiri)Franța - Elveția 3-3 (4-5 la loviturile de departajare)

Anglia - Germania 2-0

Suedia - Ucraina 1-2 (după prelungiri)

Sferturi de finală

Vineri, 2 iulieOra 19.00: Spania - ElvețiaOra 22.00: Belgia - Italia

Sâmbătă, 3 iulieOra 19.00: Cehia - DanemarcaOra 22.00: Ucraina - Anglia

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net