Gaze lacrimogene şi grenade, înainte de Mondialul din Brazilia. Două ziariste au fost rănite

Ultima actualizare:

    Una dintre ziaristele rănite (foto: Reuters)
Una dintre ziaristele rănite (foto: Reuters)

Poliţia militară din Sao Paolo a intervenit cu gaze lacrimogene şi grenade asurzitoare pentru a dispersa zeci de manifestanţi, cu câteva ore înainte de începerea Cupei Mondiale. Printre răniţi s-au aflat şi două jurnaliste de la CNN, una suferind o fractură la braţul stâng, iar cealaltă fiind lovită de cioburi.

Un grup de aproape 60 de manifestanţi ostili Cupei Mondiale de fotbal au protestat în apropierea unei staţii de metrou, purtând o pancartă pe care scris "Dacă noi nu avem drepturi, nu va avea loc Cupa Mondială".

Manifestaţii şi-au anunţat intenţia de a bloca o importantă arteră care duce spre Stadionul Corinthians, unde va avea loc meciul de deschidere al Cupei Mondiale între Brazilia şi Croaţia, în prezenţa a 12 şefi de state.

Poliţiştii au intervenit înainte de începerea protestului şi au folosit inclusiv gloanţe de cauciuc împotriva manifestanţilor.

Brazilienii sunt divizaţi în legătură cu evenimentul sportiv găzduit de ţara lor. Majoritatea brazilienii s-au mobilizat deja pentru "Copa", în timp ce unii sunt decişi să protesteze faţă de acest eveniment, pentru a cărui organizare au fost cheltuiţi 11 miliarde de euro din fondurile publice.

Dacă eşti pasionat de fotbal, acum ai şansa de a câştiga o tabletă şi alte zeci de premii! Intră pe secţiunea dedicată Campionatului Mondial de pe dolce-sport.ro şi participă la concurs. AICI aveţi link catre concursul cu întrebări din istoria Mondialelor de fotbal.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net