«Gemenii» Rednic şi Rădoi se bat în derby

Ultima actualizare:

    Mircea Rednic are contract cu Dinamo până în vara anului 2017. Mirel Rădoi a venit la Steaua în această vară
Mircea Rednic are contract cu Dinamo până în vara anului 2017. Mirel Rădoi a venit la Steaua în această vară

Derby-ul de România îi va pune faţă în faţă pe dinamovistul Mircea Rednic şi stelistul Mirel Rădoi. Dacă pe teren nu s-au intersectat, în schimb, ca tehnicieni, judecând atât activitatea fotbalistică, dar şi aspecte din viaţa particulară, par a fi “clonaţi”.

  • Numele. Şi pe echipamentul dinamovistului, şi pe cel al stelistului sunt inscripţionate literele „M. R.”. Reprezintă iniţialele numelor, Mircea Rednic şi Mirel Rădoi. 
  • Zodia. Ambii se află în semnul zodiei Berbec, ce durează de la data de 21 martie la data de 20 aprilie. „Puriul” e născut la 9 aprilie 1962, în timp ce adversarul de pe banca roş-albastră a apărut pe lume la 22 martie 1981.
  • Echipe. Ca jucători au schimbat acelaşi număr de echipe: şapte. Dinamovistul a trecut pe la Luceafărul Bucureşti, Corvinul Hunedoara, Dinamo, Bursaspor, Standard, K. Sint-Truidense V.V şi Rapid, iar stelistul a activat la Drobeta-Turnu Severin, Extensiv, Steaua, Al-Hilal, Al Ain, Al-Ahli, Al-Arabi.
  • Trofee. Ca jucători au obţinut acelaşi număr de titluri de campioni, pe plan intern:  Rednic are trei, dintre care două alături de Dinamo (1983 - 1984, 1989 - 1990) şi unul cu Rapid (1998 - 1999). Apoi, Rădoi a cunoscut succesul tot de atâtea ori ca “fratele său”, dar în tricoul Stelei (2000/2001, 2004/2005, 2005/2006). 
  • Goluri. La echipa naţională fiecare a reuşit să înscrie de câte două ori. De asemenea, au evoluat câte zece ani pentru “tricolori”, “Puriul” în perioada 1981 – 1991, iar Mirel în intervalul 2000 – 2010.
  • Avere. Cei doi antrenori au conturile pline, averea antrenorului roş-albilor fiind estimată în jur de zece milioane de euro, în timp ce a stelistului e situată la 15 milioane. În plus, ei derulează afaceri în aceleaşi domenii, inclusiv cel imobiliar, având proprietăţi în România, dar şi în străinătate.
  • Maşini. Pasionaţi de autoturisme, au rulat limuzinele de la aproape toţi producătorii germani, dar în ultimul timp au preferat luxul. În prezent, conduc maşini evaluate la câte 200.000 de euro. Rednic are un Bentley Continental GT. “O viaţă am! Pentru ce muncesc?!”, şi-a explicat el decizia. De partea cealaltă, Rădoi are un Aston Martin Rapide, maşină folosită şi-n filmele cu James Bond.

«Câinii», motivaţi cu filme de pe Youtube

Jucătorii roş-albi vizionează înaintea meciului contra campioanei filmuleţe de pe Youtube, în care se prezintă marile victorii în faţa steliştilor. Moda a fost întrodusă de Cornel Ţălnar şi a avut roade, trupa de atunci a “Ţânţarului” impunându-se în derby-uri. Acum, Rednic a preluat modelul. “Am făcut un montaj pentru a le arăta jucătorilor ce înseamnă o victorie împotriva Stelei. O să le arăt şi golul lui Denis Şerban, când toată banca noastră a luat-o la fugă să-l felicite”, a spus “Puriul”, referindu-se la jocul din 2006 câştigat de “câini” prin golul lui Denis Şerban din prelungiri.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net