Germania, pentru a patra oară campioană a lumii!

Ultima actualizare:

    Germania a cucerit al patrulea titlu mondialFoto: Reuters
Germania a cucerit al patrulea titlu mondialFoto: Reuters

Nemţii au învins cu 1-0, în prelungiri, Argentina şi au cucerit titlul mondial pentru a patra oară

Germania a reuşit ceea ce nimeni nu a mai izbutit până acum: să spargă tradiţia şi să devină prima echipă din Europa care devine campioană mondială în America de Sud! Nemţii au învins, în prelungiri, cu scorul de 1-0, Argentina şi, pentru următorii patru ani, sunt stăpânii lumii!

Sud-americanii au început finala mai sigur, profitând de degringolada din tabăra adversarilor, instalată încă de la încălzire. Atunci, Khedira - om de bază în angrenajul lui Low - s-a accidentat şi a fost nevoie să fie înlocuit cu Kramer. Ca ghinionul nemţilor din startul partidei să fie complet, şi acesta din urmă s-a accidentat grav în minutul 30, fiind înlocuit după ce a fost făcut KO de umărul lui Garay. A fost înlocuit de Schurlle, dar parcă nimic nu a mers în linia de mijloc a europenilor.

În aceste condiţii, sud-americanii şi-au trecut în cont primele ocazii. Cele mai mari în minutul 20, prin Higuain – acesta a trimis incredibil pe lângă după o gafă a lui Kroos. Apoi, Messi s-a aflat foarte aproape de deschiderea scorului în minutul 39, dar balonul a fost scos de fundaşii nemţi. Germanii, care păreau că şi-au terminat muniţia în semifinala de vis cu Brazilia, au ripostat în ultimul minut al primei reprize, atunci când Howedes a trimis balonul cu capul în bară după un corner. Repriza secundă a început cu o mare ratare a lui Messi, care a tras pe lângă din poziţie ideală în minutul 46, şi a continuat cu cea mai controversată fază a meciului. Era minutul 55 când Neuer a ieşit la marginea careului la o minge şi l-a accidentat în zbor, cu piciorul în gât, pe Higuain. Centralul a dat fault în atac şi totul s-a terminat cu o criză de nervi a atacantului argentinian, după primirea îngrijirilor medicale. Apropierea minutului 90 a adus o inhibare a simţurilor ofensive ale celor două echipe, astfel că prelungirile au venit mai firesc decât curcubeul după o ploaie de vară.

Prelungirile au început furtunos. Mai întâi, în minutul 91, Romero a parat miraculos reluarea lui Schurrle, din 8 metri. Argentinienii au replicat prin Palacio, cel care în minutul 98 a încercat un lob care s-a „scurs” pe lângă poartă.

Minutul 113 a adus şi golul care a făcut ca trofeul Cupei Mondiale să rămână în Europa. Rezerva Gotze a devenit eroul Germaniei, preluând pe piept centrarea lui Schurlle şi apoi executându-l pe Romero cu un şut în colţul lung. A fost golul care a stabilit campioana. Iar numele ei este Germania, o stăpână a lumii pe deplin meritată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net