Gheața, cauza dispariției avionului lui Emiliano Sala?

Ultima actualizare:

    Emiliano Sala
Emiliano Sala

Continuă căutările avionului dispărut deasupra Canalului Mânecii, în care se aflau fotbalistul Emiliano Sala şi pilotul aparatului. Presa britanică a scos la iveală o nouă supoziție legată de motivul posibilei prăbușiri a aparatului de zbor: gheața depusă pe aripi.

Un expert în aviație citat de ”The Sun” a afirmat că ultimul mesaj trimis de fotbalistul argentinian, în care acesta povestea cum aeronava se zgâlțâie în zbor ”este semn clar că s-a depus gheață pe aripi. E de presupus și că avionul a căzut ca o piatră în apă, pentru că dacă se dezintegra s-ar fi descoperit măcar câteva rămășițe”, a explicat acesta. Poliția insulară a dat publicităţii numele pilotului care se afla la manşa avionului Piper Mailibu. Acesta este David Ibbotson. În vârstă de 60 de ani, tată a patru copii, Ibbotson a precizat, sâmbătă, pe contul său de Facebook, că a ajuns la Nantes. El a făcut o afirmaţie suprinzătoare în postarea sa, spunând că este puţin "ruginit" cu operarea ILS, un sistem de aterizare a aeronavelor bazat pe instrumentele de bord.

Avionul în care se afla Emiliano Sala (28 de ani) îi aparţine agentului scoţian de jucători Willie McKay, care a fost împlicat în transferul atacantului argentinian de la Nantes la Cardiff City. Aparatul de zbor a fost dat dispărut, luni seară, în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii. Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat sâmbătă, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii coechipieri. El fusese transferat pentru o sumă record plătită de galezi: 18 milioane de euro.

image
image
image
image
image
image
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net