Ghencea, Giuleştiul şi Arcul de Triumf, gata pentru Euro 2020

Ultima actualizare:

    Gică Popescu garantează că trei dintre cele patru stadioane noi promise se vor face la timp. Doar Dinamo are problemeFOTO: CNI
Gică Popescu garantează că trei dintre cele patru stadioane noi promise se vor face la timp. Doar Dinamo are problemeFOTO: CNI

Construirea celor patru stadioane apendice la Arena Naţională pentru turneul final de peste doi ani a devenit un proiect de ţară. Suporterii echipelor cre ar trebui să beneficieze de el şi-au pierdut însă din speranţe după ce doar la Ghencea au intrat buldozerele. Consilierul primului ministru pe această temă spune însă că trebuie să fim optimişti.

Gică Popescu a declarat marţi seara la Digi Sport că toate obiectivele promise, inclusiv stadioanele şi linia de cale ferată Otopeni – Gara de Nord. Din păcate, nu toate la timp pentru Euro 2020. Cel mai rapid s-au mişcat lucrurile la Ghencea, dar şi pentru complexitatea construcţiei, la Giuleşti s-a făcut rost de diferenţa de bani necesară, iar Arcul de Triumf e simplu de ridicat pentru că acolo e teren viran. Doar cu Dinamo e o mare problemă. “Baciul” spune însă că şi acesta se va realize în cele din urmă, dar nu ca să fie folosit în cadrul Euro 2020. “La Ghencea, într-o lună de zile, începe construcţia efectivă. E şi cel mai mare şi cel mai complicat de făcut. Rapid are doar o lună întârziere faţă de celelalte. Va avea 14-15.000 de locuri. S-a făcut maximum cât s-a putut şi va semăna cu cel de la Ploieşti.

Stadionul Armatei a fost ras de pe faţa pământului în timp record
Stadionul Armatei a fost ras de pe faţa pământului în timp record

Când s-a făcut studiul de prefezabilitate la Giuleşti erau altele preţurile la materiale, a crescut inflaţia între timp, dar Ministerul Transporturilor a găsit suma necesară, de care va fi nevoie la finalul lui 2019, nu acum. Arcul de Triumf va avea 9.500 de locuri şi acolo e simplă treaba”, a spus consilierul primului ministru. Din păcate, acesta nu ne-a ferit de veşti proaste. “Mi se pare o tâmpenie să ai stadion în faţă, cel mai frumos parc sportiv în centru, să poţi construi un super-stadion şi să nu poţi să îl faci din motive pe care nu le cunosc. Ştiţi de câte ori mi-am pus eu mâna în cap când am auzit de problemele de acolo? Dinamo va fi gata, dar nu la timp pentru Euro 2020. Se lucrează în continuare la planul de urbanism zonal”, a mai afirmat Gică Popescu.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net