Depistat când pozitiv, când negativ, olandezul a comis și un penalty în meciul pierdut de Iași (0-3) la Clinceni.


Oamenii lui Mircea Rednic au avut parte de alte probleme și în acest weekend. Veniți pentru meciul cu Academica Clinceni, ei n-au putut evolua sâmbătă, așa cum era programat, după ce un test efectuat jucătorilor a avut rezultat pozitiv la noul coronavirus.
Repetată de două ori, testarea a fost negativă de fiecare dată. Astfel că partida contând pentru runda cu numărul 11 în Play-Out-ul ediției 2019/2020 s-a putut desfășura ieri, cu o întârziere de aproape 24 de ore. Fără să se poată antrena timp de o zi, așa cum o cere protocolul, Poli Iași s-a înclinat pe terenul din Clinceni (0-3) în urma golurilor lui Alexandru Albu (min. 9 și 66) și Robert Ion (min. 90+2). Primul înscris dintr-un penalty dictat după ce  Rodny Lopes Cabral i-a pus piedică unui adversar... 
De altfel, se poate spune că ghionioanele se țin scai de fundașul  lateral stânga al grupării moldave. Născut la Rotterdam, fost internațional olandez de juniori, dar evoluând acum pentru reprezentativa de seniori din Insulele Capului Verde, Cabral este cel ale cărui rezultate la testările pentru depistarea noului coronavirus sunt când pozitive, când negative... Ceea ce induce un stres suplimentar atât sportivului, cât și colegilor și antrenorilor săi care luptă pentru evitarea retrogradării. În 17 iulie, olandezul s-a simțit rău, motiv pentru care un antrenament al Politehnicii Iași a fost anulat. Testat, el a avut atunci rezultat negativ. Astfel că meciul cu Viitorul, de la Iași, s-a putut disputa. 
Eșecul  suferit de Poli Iași îi diminuează considerabil șansele de a evita ultimele trei locuri ale clasamentului.   Academica Clinceni, în schimb, se menține pe locul 2 în Play-Out.

Loading...