Ghinion pentru Rădoi la debutul ca selecționer: doar 1-1 cu Irlanda de Nord

Ultima actualizare:

    Pușcaș a marcat primul gol din mandatul lui Rădoi la națională FOTO: Sportpictures.eu
Pușcaș a marcat primul gol din mandatul lui Rădoi la națională FOTO: Sportpictures.eu

Ghinion incredibil pentru naționala României în primul meci ca selecționer al lui Mirel Rădoi. „Tricolorii” au terminat la egalitate, 1-1, meciul de debut în Liga Națiunilor contra Irlandei de Nord, la capătul unei partide dominate copios de jucătorii noștri.

Parcă este un făcut ca meciurile contra nord-irlandezilor să se desfășoare după același tipic: naționala României atacă, are ocazii, dar cei care pleacă fericiți de pe ”Arena Națională” sunt adversarii. Dacă în 1985 ei au învins cu 1-0 și au mers la Mondialul din 1986 în dauna noastră, acum scorul a fost ”doar” 1-1. Dar, la fel ca și acum 35 de ani, golul lor a fost marcat la singurul șut pe poarta românilor. Acum, ei au egalat în minutul 86, prin Whyte, care a trimis cu capul, din careu, mingea recentrată de un coechipier care a câștigat clar un duel la cap cu Toșca.

Culmea este că până atunci prestația echipei noastre fusese foarte bună. S-a văzut cu ochiul liber plăcerea jocului readusă de Rădoi care, așa cum a promis, a trimis pe teren o echipă ofensivă, în care Alibec a făcut pereche în atac cu Pușcaș, iar în linia de mijloc i-a titularizat pe Stanciu, Hagi, Maxim și Cicâldău. Unicul gol al românilor a fost marcat în minutul 25 de Pușcaș, care a trimis în poartă din apropiere mingea centrată din careu de căpitanul Chiricheș. În rest, am putut contabiliza ocazii ale aceluiași Pușcaș, ale lui Stanciu sau ale lui Alibec, toate apărate de portarul Peacock-Farrell. De asemenea, în minutul 73, oaspeții, care au rămas în 10 din minutul 39, după eliminarea lui Josh Magennis pentru două galbene, își puteau înscrie un autogol, dar mingea trimisă de Corry Evans, s-a dus în bară. În plus, și Alibec și-a trecut în cont o bară, în minutul 87, însă nimic nu a mai putut schimba rezultatul de pe tabelă.

Luni seara, tricolorii” vor juca în Austria, contra echipei proaspătului câștigător al Ligii Campionilor, David Alaba. Viitorii noștri adversari au debutat în Liga Națiunilor cu o victorie, învingând aseară în Norvegia cu scorul de 2-1.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net