Gică Hagi: ”Ianis trebuie să-și ducă soarta, e presiune pe el”

Ultima actualizare:

    Ianis HagiFoto: Guliver/ GettyImages
Ianis HagiFoto: Guliver/ GettyImages

Gică Hagi, patronul Viitorului Constanța și principalul pretendent la poziția de selecționer, ocupată acum de Mirel Rădoi, a acordat un amplu interviu pentru postul Telekom Sport. ”Regele” a vorbit deschis despre mai multe aspecte actuale ale fotbalului românesc.

Despre selecțiile de la echipa națională: ”Eu nu vreau să intru în dezbateri, să vedem pe cine convocăm, ce echipă facem. Jucătorii dau randament doar dacă le creezi un mediu bun și faci ca în timp să poată da satisfacții. Aici vorbim de selecție, și acolo e un prag important, dar nu primul, nu e primordial. Prima dată e strategia, apoi vin filosofia, sistemele, selecția și apoi metodica. Strategia e una singură, să scoatem o generație mai bună ca a noastră. Doar așa poți fi motivat, să nu dormi noaptea, să cauți soluții, altfel nu văd de ce aș mai lucra”.

Despre declarațiile lui Ianis la adresa lui Rădoi: ”Ianis nu trebuia să iasă să vorbească. Trebuia să iasă cei cu experiență, cu mai multe meciuri la națională. Nu era momentul. Era probabil și o oboseală după meci și a zis ce a simțit pe teren. Din câte știu eu totul s-a reglat, toate lucrurile sunt OK acum. I-am zis-o că nu trebuia să iasă, că nu a fost inspirat”.

Despre concepția tactică a lui Rădoi: ”În conceptul meu, pentru a deveni cel mai bun, trebuie să știi să ataci. E total diferit de ce se întâmplă în mediul nostru de aici. Mirel Rădoi face foarte bine ce face. Trebuie să încerci și lucrul ăsta! El trebuie să meargă pe drumul lui în continuare, să meargă pe principiile lui, să nu se abată, să meargă mai departe împreună cu jucătorii. Să dea Domnul să fie inspirat, că el e responsabil. Eu vorbesc din afară”.

Despre criticile la care e supus Ianis: „Nu contează dacă e o campanie împotriva lui. El trebuie să își ducă soarta, e presiune pe el. Eu sunt foarte mulțumit de cum merg lucrurile în cazul lui Ianis, e unul dintre românii care ne reprezezintă foarte bine la nivel internațional. La U21 ne-a arătat, alături de ceilalți jucători de acolo, că sunt de mare perspectivă. Au dus lucrurile la un anumit nivel. Ce să fac eu acum, dacă Dumnezeu mi-a dat un băiat care joacă fotbal și o face bine? S-a dus la un nivel foarte mare. Mă scuzați, dar e singurul care s-a transferat la un club din Vest, în plină pandemie. La un club mare și joacă acolo. O singură rugăminte am. Pot? Vă rog să aveți răbdare cu el, așa cum trebuie să aveți și cu ceilalți tineri!”.

Despre spaniolii veniți la Dinamo: ”Au adus jucători foarte buni. Şi la Cosmin acelaşi lucru... l-am văzut puţin decepţionat de înfrângerea asta acasă cu Craiova, dar e nevoie de timp. Dinamo are un lot foarte bun, au adus jucători buni, banii pe care îi dau... e ceva fantastic. Văzând de departe, e un proiect mare”.

Despre ce îl nemulțumește la Ianis: ”Ce n-a făcut Ianis în cele două meciuri e că n-a creat superioritate numerică, nu a dat la poartă și n-a dat gol. E normal că nu sunt mulțumit! E în fișa postului lui să facă lucrurile alea. Trebuie să încerce să facă asta”.

Despre imposibilitatea de a fi și patron și selecționer: ”Dacă sunt acţionar majoritar la un club, nu am cum să fiu. Dar nu se ştie ce va fi în viitor, în timp ce se poate... Da, în momentul de faţă nu, dar în viitor nu se ştie. Pot rămâne minoritar şi după aceea cred eu că... nu puteţi să spune că dacă mă duc eu la lot... am văzut ca s-a scris că dacă mă duc eu la lot, cum selecţionez jucătorii.  Scuzaţi-mă, antrenorii mari, Iordănescu sau Lucescu, nu au fost şi antrenori la cluburi şi după aia s-au dus la lot?”

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net