Gigi Becali a fost amendat cu 15.000 de lei

Ultima actualizare:

    Gigi Becali FOTO: Sportpictures.eu
Gigi Becali FOTO: Sportpictures.eu

FR de Fotbal l-a amendat cu 15.000 de lei pe Gigi Becali pentru declarațiile acestuia legate de înființarea unei echipe feminine de fotbal

În decembrie trecut, finanțatorul lui FCSB a stârnit o mică furtună. Solicitat să comenteze intenția forului continental de a cere cluburilor să-și facă și o echipă feminină, acesta a declarat la ProX: "Mă retrag din fotbal! Cum adică? Faci lucruri împotriva lui Dumnezeu? Mai fac şi eu păcatele mele, unele lucruri, de idolatrie, mai am... Dar lucru nefiresc nu fac. Asta-i aliniere la ideile lui Satan. Femeile pot juca handbal, baschet, dar cum să joace femeia fotbal? Ce e aia să joace femeia fotbal?! Ea nu e făcută, în plus de asta, mădularele ei nu sunt făcute pentru fotbal, ţâţe, altele şi altele, nu mă mai face să vorbsc prostii! Femeia a fost făcută de Dumnezeu din bărbat şi pentru bărbat. Ea a fost făcută frumoasă. Formele ei te atrag. Atunci noi batjocorim formele femeii, pe care le-a făcut Dumnezeu ca să-l atragă pe bărbat. Noi o schimonosim pe femeie dacă o punem să joace fotbal. Ca şi cum o pui pe femeie să facă box. Iar o schimonosim pe femeie”. Sesizată de secretarul general al FRF, Radu Vişan, Comisia de Disciplină şi Etică a Federaţiei Române de Fotbal a analizat aceste declarații și a decis sancționarea lui Gigi Becali, în calitate de oficial asimilat clubului FCSB. "În temeiul articolului 54, aliniatul 1 din Regulamentul Disciplinar al FRF/LPF se sancţionează pârâtul George Becali cu penalitate sportivă în cuantum de 15.000 lei. În temeiul articolului 54, aliniatul 1 din Regulamentul Disciplinar al FRF/LPF se sancţionează pârâtul Fotbal Club FCSB SA cu penalitate sportivă în cuantum de 5.000 lei", se precizează în comunicatul emis de FRF.

Va ataca decizia în civil

Chestionat în legătură cu sancțiunea, Gigi Becali a anunțat pentru Agerpres că va ataca decizia în civil: ”Ce declaraţii sexiste? O părere este o părere! Poţi să fii amendat pentru o părere? Părerea este părere şi discriminarea este discriminare. Ce, nu mai avem dreptul la o părere? Ei au luat decizia, dar o vom ataca în civil. Nu e vorba de bani, căci nu e mare lucru. Sunt 3.000 de euro, dar e problema de principiu. Trebuie să înţelegem şi noi în ţara asta că trebuie să respectăm şi să aplicăm legea. Nu îţi dau eu amendă pentru că aşa vreau eu, că eu am puterea. Cam aşa e în România, îţi dau eu amendă, că eu sunt comisia. Cum a zis ăla de la PSD, pentru că putem. Aşa fac şi ei, pentru că pot. Eu o să atac decizia şi dacă judecătorul zice că trebuie să o plătesc, o plătesc, că nu am ce face. Dar eu am obligaţia, când e ceva nedrept şi nelegal, să atrag atenţia”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net