În contextul în care UEFA a anunțat că va crește cu 50% contribuția financiară pentru dezvoltarea fotbalului jucat de femei, Gigi Becali a avut o reacție contrară. Mai precis, s-a declarat un oponent al implicării reprezentantelor sexului frumos în acest sport.


Întrebat la ProX ce va face dacă forul european îl va obliga să înfiinţeze o echipă de fotbal feminin la FCSB, Becali a răspuns: "Mă retrag din fotbal! Cum adică? Faci lucruri împotriva lui Dumnezeu? Mai fac şi eu păcatele mele, unele lucruri, de idolatrie, mai am... Dar lucru nefiresc nu fac! Asta-i aliniere la ideile lui Satan. Femeile pot juca handbal, baschet, dar cum să joace femeia fotbal? Ce e aia să joace femeia fotbal? Ea nu e făcută, în plus de asta, mădularele ei nu sunt făcute pentru fotbal, ţâţe, altele şi altele... Nu mă mai face să vorbsc prostii! Femeia a fost făcută de Dumnezeu din bărbat şi pentru bărbat. Ea a fost făcută frumoasă, formele ei te atrag, ea a fost făcută să fie atras bărbatul de ea. Atunci noi batjocorim formele femeii, pe care le-a făcut Dumnezeu ca să-l atragă pe bărbat. Noi o schimonosim pe femeie dacă o punem să joace fotbal. Ca şi cum o pui pe femeie să facă box. Iar o schimonosim pe femeie. Handbalul e frumos, baschetul e frumos, voleiul e frumos. numai că fotbalul şi boxul o schimonosesc pe femeie".

În acest moment, în Europa există 21 de milioane de femei care practică fotbalul în mod organizat. Cam cât populația României la începutul anilor 90.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: