Gigi Becali a ratat șansa de a obține 27,5 milioane de euro în această iarnă

Ultima actualizare:

    Dennis Man și Olimpiu Moruțan, perlele FCSBFOTO: Sportpictures.eu
Dennis Man și Olimpiu Moruțan, perlele FCSBFOTO: Sportpictures.eu

Patronul FCSB ar putea obține în această iarnă o sumă de patru ori mai mare decât susținea, în luna martie, că îi datorează clubul. Totul, dacă ar vinde trei dintre perlele sale: Dennis Man, Olimpiu Moruțan și Darius Olaru. Pentru toți aceștia se pare că a primit oferte în iarnă care, dacă ar fi acceptate, i-ar aduce o sumă totală de 27,5 milioane de euro.

Dacă ar fi să ne luăm după toate speculațiile apărute până acum în presa românească și internațională, lucrurile stau în felul următor. Pentru Olimpiu Moruțan, Gigi Becali ar fi primit o ofertă de la echipa arabă Al Jazira, care ar oferi 10,5 milioane de euro, o sumă record pentru un jucător din campionatul României. După cum a declarat impresarul jucătorului, Florin Moruțan, șeicii ar urma să-l împrumute în vară la una dintre echipele de top deținute în Europa sau în SUA. ”E foarte posibil, e destul de greu să-l țină pe Olimpiu la 21 de ani și să joace în Emirate. Probabil ei au mai multe echipe în Europa. Discuțiile s-au deschis de o săptămână”, a declarat agentul fotbalistului la DigiSport. Printre echipele deținute de patronii lui Al Jazira se numără New York City, la care este legitimat și Alexandru Mitriță (împrumutat acum la Al Ahli, în Arabia Saudită), sau Manchester City, dar au și alte cluburi cu o rezonanță mai mică la care ar putea fi cedat. Problema este că, deși oferta – dacă e reală - este cea mai mare din istoria Ligii 1, iar salariul jucătorului unul incredibil pentru un fotbalist român de 21 de ani, de aproape două milioane, Gigi Becali nu vrea să-i dea drumul pe banii aceștia. El cere 15 milioane de euro, o sumă pe care este foarte puțin probabil să o obțină în viitorul apropiat. Și care este, oricum, puțin mai mică decât cele 20 de milioane pe care le-a cerut în primă fază.

Dennis Man, care este cel mai valoros jucător din prima divizie, fiind cotat la 6,5 milioane de euro conform celor de la transfermarkt.com, a fost pe lista dorințelor multor cluburi importante din Europa în ultimele luni. Cea mai nouă ofertă a venit acum, de la Fiorentina. Conform presei italiene, fosta formație a lui Mutu și a lui Tătărușanu ar fi făcut o ofertă de 10 milioane de euro pentru jucătorul în vârstă de 22 de ani. Și aici discuțiile au intrat într-un impas din cauza lui Gigi Becali, care e decis să se îmbogățească și mai mult de pe urma jucătorilor. De aceea se pare că nu concepe să obțină mai puțin de 14 milioane de euro.

În fine, al treilea jucător pentru care a sosit o ofertă în acest start de an este Darius Olaru (22 de ani). Conform Digi Sport, un club din străinătate, al cărui nume nu a fost dezvăluit, ar fi oferit pentru el 7 milioane de euro. Conform aceleiași surse, patronul FCSB nu se dezminte și cere mai mult. El vrea 10 milioane de euro pe mijlocașul care a fost unul dintre cei mai valoroși jucători ai echipei sale și ai naționalei de tineret în ultimul sezon.

Astfel, adunând cele trei oferte, se poate spune că Gigi Becali ar putea să facă rost, printr-o simplă semnătură, de 27,5 milioane de euro. O sumă de circa patru ori mai mare decât datoria de 6-7 milioane de euro pe care omul de afaceri susținea că i-o datorează clubul. Iar cele 27,5 miioane sunt bani reali, la care renunță însă pentru o sumă mult mai mare, dar imaginară, de 39 de milioane de euro, cât ar aduna dacă pretențiile lui ar fi satisfăcute de cluburi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net