Gigi Becali trece la butoane

Ultima actualizare:

    Adrian Popa este unul dintre puţinii stelişti care nu au dezamăgit în TurciaFoto: sportpictures.eu
Adrian Popa este unul dintre puţinii stelişti care nu au dezamăgit în TurciaFoto: sportpictures.eu

Laurenţiu Reghecampf va trebui să pună în aplicare indicaţiile “tehnico-tactice” pe care Gigi Becali i le va da în viitor. Dacă vrea să continue la Steaua, antrenorul de 41 de ani se va alătura astfel celorlalţi oameni de pe bancă umiliţi de patronul din Ghencea, Stoichiţă fiind sunat chiar în timpul unui meci.

Steliştii au debutat în grupele Ligii Europa cu un eşec, 0-2, în faţa turcilor de la Osmanlispor. Înaintea jocului, omul de afaceri a discutat cu Reghecampf în privinţa primului 11 şi a anunţat mândru că în teren vor fi titulari Boldrin, Popa şi De Amorim, adică în viziunea patronului “dirijorul, ucigaşul şi mângâietorul”.

Plus, Tănase, despre care a primit asigurări că va intra în repriza a doua. Exact aşa a fost, dar a doua zi după joc, enervat de prestaţia roş-albaştrilor, machidonul a tunat. “A greşit Reghe. Crede că a jucat 3-4-3, dar a fost un 5-3-1-1, apoi a schimbat. Noi nu aveam dirijor, nu aveam coloană vertebrală”, a răbufnit el la Digi Sport.

Apoi, a continuat: “De acum nu se mai greşeşte echipa, că nu mai stau eu să dorm, că d-aia sunt proprietar. Distribuţia m-a nemulţumit”. A completat mesajul către Reghe, lăudându-se cu experienţa sa: “Cât de prost şi dobitoc să fii, de 15 ani în fotbal, şi să nu înveţi nimic? Chiar prost nu sunt. Când ai inteligenţă şi har poţi prinde mai bine ca specialiştii. Eu am învăţat de la Hagi să faci coloană vertebrală la o echipă. Să ai doi fundaşi centrali foarte buni, doi mijlocaşi centrali puternici şi un vârf pe măsură. De acolo se construieşte”. 

Astfel, Reghe va păţi la fel ca ceilalţi care au stat pe banca Stelei. Inclusiv Hagi, care acum e lăudat, s-a lovit de “sfaturile” preţioase ale lui Becali. “Regele” a plecat de la Steaua după o ceartă violentă cu el fiindcă nu suporta să i se dicteze echipa şi schimbările. De asemenea, Bergodi a fost îndepărtat după ce l-a dat afară pe Becali din vestiar, omul de afaceri dorind în pauză să-şi impună “schema de joc”.

În rest, antrenorii au fost umiliţi pe bandă rulantă, de la Lăcătuş, Pedrazzini, Ilie Dumitrescu, Cârţu şi până la Gâlcă sau Rădoi. Au fost nevoiţi să suporte capricile şefului, iar alţii au fost desfiinţati în public. Spre exemplu, Stoichiţă a fost sunat pe banca tehnică în timpul unui derby cu Rapid, faza fiind surprinsă de camerele tv.

“Credeţi că am sunat doar ca să fac schimbările? Am sunat ca nu cumva Bicfalvi să ia al doilea galben”, a recunoscut patronul. Tot atunci a continuat dezvăluirile şocante: “Ce mare lucru e că sun pe bancă? La Ilie Stan sunam la fiecare meci şi-i făceam schimbările. De ce i-o fi ruşine să recunoască, nu înţeleg! El a plecat de la Steaua pentru că n-a mai ascultat de mine”. Totuşi, Becali a recunoscut că ar accepta toate deciziile unor antrenori ca Piţurcă, Dan Petrescu sau Olăroiu.

Enache a fost pus la zid

Fundaşul Stelei, Gabi Enache, şi-a lăsat echipa cu un om mai puţin timp de o repriză, iar cei de la Osmanlispor s-au impus cu 2-0. El l-a lovit cu capul în piept pe Ndiaye şi gestul său a fost aspru criticat.

“E păcat ca un jucător cu o asemenea experienţă să ia cartonaş roşu la ultima fază a reprizei… Să lase echipa în zece! E doar vina sa. Chiar i-am cerut scuze arbitrului la pauză, după ce am revăzut faza”, a spus Reghecampf.

“Sigur că puteam mai mult, dacă Enache nu era eliminat. Sută la sută puteam!”, a zis şi Aganovic. “Cu toţii aţi văzut că am jucat bine în prima repriză, am fi putut scoate un rezultat bun, dar în zece oameni este dificil să rezişti şi să scoţi un egal”, a comentat şi Tamaş. “11 la 11 le-am pus probleme, însă la nivelul ăsta e greu, când ai un om în minus”, a precizat şi Adi Popa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net