Golurile vin din nord la CFR Cluj. Sigurjonsson s-a dezlănțuit

Ultima actualizare:

    Sigurjonsson a marcat prima dublă în Liga 1FOTO: Mediafax
Sigurjonsson a marcat prima dublă în Liga 1FOTO: Mediafax

CFR Cluj a trecut pentru măcar 24 de ore pe primul loc în clasamentul Ligii 1, iar ”vinovat” pentru această reușită este singurul islandez din campionatul nostru, Sigurjonsson. Acesta a marcat ambele goluri ale victoriei cu FC Botoșani și pare cel mai în formă jucător al campioanei ultimilor trei ani.

Meciul dintre ardeleni și moldoveni nu a avut suspans decât în prima jumătate de oră, pentru că în minutele 25 și 28 jucătorul adus în februarie de la Astana a demonstrat de ce a fost atât de lăudat după parafarea transferului. Fotbalistul în vârstă de 30 de ani a marcat și cu piciorul stâng, și cu piciorul drept, dovedind că este un jucător nu doar complet, ci și extrem de eficient. Pentru că în ultimele două meciuri el a înscris de trei ori, practic toate golurile clujenilor din ultima săptămână îi aparțin. Cotat la un milion de euro de site-ul de specialitatea transfermarkt.com, Sigurjonsson este primul fotbalist islandez din istoria Ligii 1. El a fost remarcat de conducătorii ardelenilor încă de la meciul direct cu Astana, din preliminariile Ligii Campionilor, dar o prestație bună a avut și în barajul cu România, din preliminariile Campionatului European 2021, câștigat de nordici. Pentru el, CFR e a patra echipă din afara Islandei pentru care joacă. În afară de Astana, care e din Kazakhstan, el a mai evoluat în Elveția, la Grasshoppers Zurich și la St. Gallen.

Chiar dacă echipa lor a învins cu 2-0 și a trecut provizoriu pe primul loc în clasament – meciul dintre Universitatea Craiova și FCSB s-a disputat aseară, după închiderea ediției – clujenii nu au fost mulțumiți de jocul prestat: ”Am făcut un joc foarte bun în prima repriză, însă repriza a doua trebuie să ne dea mult de gândit, pentru că nu se poate să ne prezentăm aşa, să aibă ocazii adversarul. Parcă am intrat relaxaţi în repriza a doua, nu ştiu ce s-a întâmplat. Cu jocul din repriza a doua nu avem şanse la campioant. Da, s-au adunat multe meciuri, dar consider că suntem o echipă cu multă experienţă şi n-ar trebui să lăsăm adversarul să-şi creeze ocazii, mai ales la 2-0, pentru că marchează un gol şi nu ştii, intri într-o degringoladă şi nu ştii ce se întâmplă. Nu are voie nimeni să aibă ocazii împotriva noastră, pentru că ne dorim să câştigăm campionatul şi este foarte importantă apărarea”, a declarat Burcă.

Nici antrenorul Edi Iordănescu nu a fost mulțumit de jocul prestat în repriza a doua, care îl pune pe gânduri în vederea meciului cu FCSB, de peste trei zile. ”M-au bucurat şi realizările lui Sigurjonsson, are nevoie de moral, are nevoie de încredere, dar eu cred că echipa a făcut un efort foarte bun. Repriza a doua a fost un pic mai departe de ceea ce aş fi dorit eu, dar nu pot să fiu supărat pentru că rezultatul era cel mai important. În repriza a doua am cedat iniţiativa, am pierdut teren, am mutat centrul de greutate şi totul a plecat de la faptul că nu am mai avut agresivitatea din prima repriză”, a declarat tehnicianul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensie punct de pensie carte de munca carnete de munca calcule pensii lista
image
image
image
image
image
image
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net